Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vareha pomáha spoza mreží. Dôchodcom dopraje lacnejšie ovocie
Zdielať na

Vareha pomáha spoza mreží. Dôchodcom dopraje lacnejšie ovocie

Veľkopodnikateľ zo Zemplína Mikuláš Vareha zostáva stále vo väzení. Je obvinený z daňových podvodov za 40 miliónov EUR. Mnohí z jeho okolia tvrdia, že mal dobré srdce. Ľuďom vraj pomáha aj teraz z väzenia. Ovocie si v jeho sade môžu oberať za výhodné ceny.

V sade je bohatá úroda a ľudia v ňom samozber hojne využívajú. Do blízkosti ovocných stromov sa totiž dostanú komfortne na svojich autách. Navyše svorne tvrdia, že je to pre nich cenovo výhodné. V ovocnom sade je prekvapením zvýšený výskyt starších ľudí. Dôchodcovia a invalidi totiž majú 10-percentnú zľavu. Rodiny chcú ušetriť, a tak ich berú na povinný výlet...

Babky chodia na povinné výlety...

"Áno, nosia babky so sebou. Je to dobré. Aspoň ich zoberú na výlet a babky sa budú dobre cítiť v prírode," hovorí družka Mikuláša Varehu Dana Bodnárová. Kvalita ovocia je dobrá, ľudia sa však sťažujú na neupravené okolie. Majiteľom sadu je známy veľkopodnikateľ zo Zemplína Mikuláš Vareha. Keďže je momentálne vo väzení, jeho firmy upadajú a zamestnanci boli prepustení.

Ovocie je dobré, ale sad chátra

"Škoda toho sadu, predtým veru inak vyzeral," hovorí jeden z oberajúcich. Dana Bodnárová: "Tak, nie je udržiavaný, nakoľko v tomto sade predtým robilo okolo 150 ľudí." Nepísaný kráľ Zemplína má však aj napriek väzeniu o všetkom dokonalý prehľad. Aj v prípade tohto sadu vydával pokyny na jeho záchranu. Hovorí jeho družka: "Povedal mi dátum a dokonca aj presný čas, kedy mám zapáliť vatry. Nakoľko minulého roku nám úrodu zobral mráz za jednu noc."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Ceny_ovocie_zľavy_dôchodcovia

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy