Jasno
21°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Veľkopodnikateľ prišiel na súd v teplákoch. Štát pripravil o 29 miliónov eur
Zdielať na

Veľkopodnikateľ prišiel na súd v teplákoch. Štát pripravil o 29 miliónov eur

Mikuláš Vareha na súde sľuboval, že prestane podnikať, ak ho pustia z väzby na slobodu. V base skončil minulý rok v marci potom, čo ho polícia obvinila z nečistých daňových transakcií v hodnote 29 miliónov eur.

Veľkopodnikateľ z východu je vo väzbe už viac ako rok. Dnes presviedčal sudcu o tom, aby ho pustil na slobodu. Ponúkal finančnú záruku a sľuboval aj to, že nebude pokračovať v trestnej činnosti.

Vypovedal viac ako hodinu

Pochudnutý a v teplákovej súprave, takto sa objavil v pojednávacej miestnosti obvinený podnikateľ. Policajti ho z banskobystrickej väznice priviedli s putami na rukách.

Jeho výpoveď trvala viac ako hodinu, no verdiktu sa nedočkal. Odviedli ho tak späť do väznice. Sudca totiž hneď nerozhodol a nechal si čas na rozmyslenie. Rozhodnutie pošle písomne už v najbližších dňoch.

Tvrdí, že je nevinný

"Využíval svoje zákonné právo. Z toho dôvodu žiadal a myslím si, že žiadal odôvodnene," povedal obhajca obvineného Štefan Hajdu. "Prokurátor na výsluchu obvineného navrhol zamietnúť žiadosť obvineného o prepustenie z väzby, pretože jeho prepustenie na slobodu by hrozilo zmarenie účelu trestného konania," tvrdí prokurátor.

Štátny žalobca aj polícia Varehu vinia z nečistých daňových transakcií. Štát mal na nich pripraviť o viac ako 29 miliónov eur. On sám sa ale cíti nevinný. Už od zadržania tvrdí, že to naňho našili.

V prípade dokázania viny mu hrozí 7 až 12 rokov za mrežami. Samotný proces je však ešte v nedohľadne, zatiaľ totiž nebolo ukončené ani len vyšetrovanie.

Vareha pred súdom

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy