Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ľudia prišli o tisícky eur. Naleteli podvodníkom z nebankovky
Zdielať na

Ľudia prišli o tisícky eur. Naleteli podvodníkom z nebankovky

KOŠICE / V ostatných dňoch sa objavilo niekoľko prinajmenšom zvláštnych nebankových spoločností. Na jednu z nich nás upozornili diváci z Košíc. Namiesto sľubovanej pôžičky prišli o peniaze a nevedno, či ich ešte niekedy uvidia. Vraj vedeli, že idú do rizika, no zapôsobili na nich reči pracovníčok. Nápad vraj vznikol v Maďarsku, no aj odtiaľ prichádzajú negatívne ohlasy.

Chcete požičať? Tak zaplaťte poplatok

Ďalšia nebankovka láka klientov na výhodné pôžičky už od minulého roka. "Stále beží inzerát v novinách. Títo ľudia mali byť už dávno v base," hovorí sklamaný klient nebankovky 63-ročný Jozef. 

"Namiesto pôžičky som dal dva dôchodky a teraz nemám nič," hovorí ďalej.  "Dal som ich 950 eur." Platili ďalší a ďalší. Dokopy mali oklamať až 14 ľudí.

Podmienkou získania peňazí bol vstupný poplatok. Navonok príjemné poradkyne sľubovali aj nemožné. "Ja som potreboval 5000, oni mi ponúkli 15 000," vraví ďalej jeden z oklamaných.

Dôchodca sa výške a ústretovosti potešil. Úver mal splácať 25 rokov a to bez akejkoľvek zábezpeky. Po jeho splatení by dovŕšil 88 rokov. Cynické? Ktovie, či by sa toľkých rokov dožil. Ani to však spoločnosti neprekážalo. Základom bolo, že najprv musel zaplatiť on.

Oklamaní zostali aj Maďari

So skrytou kamerou sme nakrútili ako to v spoločnosti Intercash chodí. Produkty ponúkali, kým sme neprišli s televíznou kamerou. Keď sme sa chceli skontaktovať s konateľom spoločnosti, zamkli nám dvere pred nosom napriek tomu, že majú otváracie hodiny až do 16-tej.

Spoločnosť Intercash pôsobila aj v Maďarsku, kde podľa internetových stránok oklamali tisíce klientov. Konateľom spoločnosti má byť Maďar sídliaci v Komárne, no skontaktovať sa nám s ním nepodarilo ani cez internet.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy