Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Veľká voda je terčom nemiestnych vtipov
Zdielať na

Veľká voda je terčom nemiestnych vtipov

BRATISLAVA/PRAHA / 100 ročná voda je ostro sledovaná aj cez fotoaparáty zvedavcov. Z Dunaja sa stala veľká atrakcia. Na nábreží snáď nikdy nebolo viac ľudí. Niektorí k rieke prichádzajú s ďalekohľadmi, iní vymýšľajú riskantné stratégie, ako sa dostať k vode čo najbližšie.

Povodne si chodia fotiť aj turisti

Hoci už dlho platí na Starom moste zákaz prejazdu motorových vozidiel, práve v týchto dňoch prežíva záťažové testy. Ľudí tadiaľto prejde viac ako kedykoľvek predtým. Začala sa povodňová turistika. "Fotila som všetko, čo sa týka Dunaja toho nábrežia, to je také najzaujímavejšie. Teraz som si akurát pustil video na to. Toľko fotografov som na Starom moste ešte v živote nevidel, a tí turisti z Rakúska, Ruska, Poľska," Takéto boli reakcie ľudí na Starom moste.

Takáto účasť ľudí býva pri Dunaji snáď len pri ohňostroji či iných hromadných akciách. "Ešte som také nevidela a aj keď sa to nehodí, veľmi sa mi to páči a myslím si, že viacerí z toho majú atrakciu," dodáva jedna z prítomných pozorovateľov.

Povodne sú terčom vtipov a recesie

Našich českých susedov však zmysel pre humor neopúšťa ani pri takejto katastrofe. Veľká voda sa už stala aj terčom nevhodných vtipov. Vznikol vyše dvojminútový zostrih ničivej vody, ktorý niekto doplnil komentárom, ktorý propaguje reklamu najväčšieho aquaparku v krajine.

S pokusom o recesiu sa stretnete aj v poznámkach zverejnených na internete ako napríklad - "V Prahe nahradí mestskú políciu Pobrežná hliadka", "Neporiadnym vodičom sa budú po novom namiesto papúč udeľovať kotvy" alebo "Stavba tunela Blanka je v plnom prúde" či nový názov - Ústí pod Labem.

V Písku si zase povodňoví recesisti pripútali wakeboard o idúce auto a veselo si jazdili po strede sídliska. Adrenalínoví nadšenci sú však asi jediní, ktorí na prívalovej vlne našli aj niečo pozitívne. Už teraz sa totiž škody spôsobené záplavami počítajú v miliónoch českých korún, nehovoriac o tom, že mnohí ľudia prišli o domovy a voda si už vyžiadala aj obete.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy