Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Z firmy ukradli pol tony káblov, kamery nič nezachytili
Zdielať na

Z firmy ukradli pol tony káblov, kamery nič nezachytili

MEDZILABORCE / Z areálu firmy v Medzilaborciach ukradli zlodeji káble s hmotnosťou údajne viac ako pol tony. Stále nie je jasné, ako sa im náklad podarilo vyviezť z firmy, ktorá je monitorovaná kamerovým systémom. Škody sa podľa našich zistení pohybujú vo výške niekoľko desiatok tisíc eur.

Meď sa dá dobre speňažiť

Zatiaľ neznámy páchateľ, či skôr viacerí páchatelia, kradli vo firme na výrobu strojárskych súčiastok. Buď boli veľmi odvážni, alebo objekt veľmi dobre poznali. Celý priestor je totiž monitorovaný kamerovým systémom.

Zaujali ich káble na obrovských žeriavoch. Meď z nich sa totiž dá veľmi dobre speňažiť. "Neznámy páchateľ odcudzil elektroinštaláciu zo šiestich mostových žeriavov. Zlodej touto krádežou stroje znefunkčnil," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Museli kradnúť opakovanie

Predbežné škody spôsobené krádežou zatiaľ vyčíslené nie sú, no podľa našich zistení by sa mali pohybovať vo výške niekoľko desiatok tisíc eur. Hmotnosť odcudzenej elektroinštalácie by totiž dokopy mala predstavovať viac ako pol tony. Aj to naznačuje, že páchateľov mohlo byť viac.

Peter, ktorý si zberom kovošrotu privyrába, hovorí, že zlodeji zrejme chodili kradnúť opakovane. "Kto by zobral 800 kíl naraz? Sto kíl vezmete na sebe a už máte dosť," hovorí.

Ak by sme ukradnuté káble spojili dokopy, údajne by sme vytvorili reťaz dlhú asi 500 metrov. "Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," dodáva Migaľová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy