Polojasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vodič (34) premenil bazár na šrotovisko, zničil aj kurín
Zdielať na

Vodič (34) premenil bazár na šrotovisko, zničil aj kurín

BANSKÁ BYSTRICA / Do autobazáru na vjazde do Banskej Bystrici v stredu skoro ráno vrazila maďarská dodávka, plná krmiva pre ryby. Vodič vo veľkej rýchlosti zišiel z cesty a zdemoloval niekoľko áut pripravených na predaj. Odniesol si to dokonca aj kurín plný sliepok.

Zničil päť áut

Rútiaca sa dodávka napokon doslova pristála na žltom trabante, ktorý majiteľ používal ako reklamný pútač. "Išiel od hora, vyletel sem do protismeru a toto všetko zrámoval," hovorí sused.

Škody sú obrovské. Iba v autobazáre vodič poškodil päť zaparkovaných áut. Pri pohľade na túto spúšť hľadal majiteľ bazáru pokojné slová iba ťažko. Niektoré z áut poputujú rovno do šrotu.

Zamestnancov teraz čakajú  nepríjemné rozhovory s majiteľmi vozidiel. Škody zrejme uhradia z vlastného vrecka a budú ich vymáhať od maďarskej poisťovne. "Bude to problém dostať od maďarskej poisťovne finančné prostriedky. A bude to veľmi zdĺhavé... Musím sa s tým nejak vysporiadať. " uviedol majiteľ autobazáru.

34-ročný vodič dostal mikrospánok

Maďarský vodič dodávky viezol tony krmiva pre ryby. Cestou z Donovál ho zrejme premohla únava. Hoci sa vyhováral na zaseknutý volant či defekt. Dodávka išla rýchlo, chýbajú stopy po brzdení. "Pravdepodobnou príčinou dopravnej nehody bol mikrospánok vodiča," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Jana Vrbická.

Podľa polície dosiahli škody sumu 29 tisíc eur. Okrem zdemolovaných áut je zničený aj celý kurín kde uhynulo aj niekoľko sliepok. 34-ročný vodič dodávky obišiel bez zranení asi iba zázrakom. Domov sa však bude vracať so 650 eurovou pokutou, ktorú dostal na mieste.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy