Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
ZÁZNAM. Totálna hlúposť vodiča, mohlo sa to skončiť tragicky
Zdielať na

ZÁZNAM. Totálna hlúposť vodiča, mohlo sa to skončiť tragicky

OVČIE / Nerozvážny mladík počas Rallye Prešov sa na veľkom terénnom aute vybral krížom cez uzatvorenú trať, priamo v ústrety pretekárskym vozidlám. Podarilo sa nám hovoriť s jedným z pretekárov. Bolo to nebezpečné, priznáva Vladimír Hanuš z L racing team. Organizátori stále o incidente mlčia a zatiaľ nekonala ani polícia.

Autá sa rútili 150-kilometrovo rýchlosťou

Autá sa v inkriminovanom úseku rútili minimálne rýchlosťou 150 kilometrov za hodinu. Všade naokolo navyše stáli diváci chránení len červeno-bielou páskou. "Keby tam došlo k stretu vozidiel, tak by to veľmi zle dopadlo," hovorí jazdec Alexander Štefuca.

Ani tesný kontakt prvého pretekárskeho auta mladého vodiča nezastavil. S tereniakom zabral a cez uzavretú cestu sa napriek všetkému pokúsil prejsť. Hoci terén zjavne nepoznal. Zadná časť vozidla zasahuje do vozovky. Dlhé minúty tak havarovaný jeep ďalej ohrozuje pretekárov. Zbadajú ho až v poslednej chvíli.

Podarilo sa nám spojiť s tímom, ktorý v bezprostrednej blízkosti prevráteného tereniaka predbiehal svojho súpera. Aj posádka priznáva, že v tejto situácii rozhodovali centimetre a pekelné šťastie. "Ubrali sme plyn a prešli sme okolo neho prakticky na voľnobeh," povedal jazdec L racing team Vladimír Hanuš.

Polícia nekoná, nikto jej nič neoznámil

Od organizatorov Relly Prešov sme ani v stredu oficiálne stanovisko nedostali a zatiaľ nezasiahla ani polícia. Napriek tomu, že na videu je dobre vidieť evidenčné číslo vozidla aj tváre posádky auta či vodiča, ktorý svojou šialenou jazdou porušil hneď niekoľko dopravných predpisov. "Polícia v tejto veci nekonala, pretože jej takáto udalosť oznámená nebola," uviedla hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová. "Bol by som veľmi rád, keby tu bola polícia súčinná minimálne tak, ako býva na futbalových zápasoch...," vyzýva Štefuca.

S otáznikom zostáva aj konanie organizátorov. Podľa našich informácií ani po dopravnej nehode preteky neprerušili. Nebolo to vraj nutné. Jedinou výstrahou pre posádky áut bola reflexná vesta na kolese terénneho auta a  muž, ktorý ďalšou vestou na pretekárov kýval. Či išlo o organizátora, alebo duchaprítomného diváka, sa nám zistiť nepodarilo.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

Rely_Prešov_prevrátené SUV

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy