Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Deravé chodníky? Do dlažby zasadili kvety!
Zdielať na

Deravé chodníky? Do dlažby zasadili kvety!

BRATISLAVA / Dlažba v centrách miest robí starosti nielen ženám, ktoré nosia podpätky. Keď je navyše dlažba rozbitá, tak ako napríklad v centre Bratislavy, dochádza tam k úrazom takmer každý deň. Keď si tam jedna miestna obyvateľka vyvrtla členok, rozhodla sa nielen nadávať, ale aj konať. Do dier v dlažbe vysadila spolu s ďalšími nahnevanými obyvateľmi kvetiny, aby upozornili, že ju treba opraviť.

Na dlažbe si vyvrtla členok, nenechala to tak

Rozbitá dlažba v centre hlavného mesta nahnevala architektov, umelcov a obyvateľov Bratislavy. Rozhodli sa konať. Návštevníci starého mesta turisti, ale aj obyvatelia boli nešťastní v akom stave sa dlažba nachádza. Pani Droppová si dokonca vyvrtla členok a tak sa rozhodla konať. Vzala kvety zo záhrady a priateľov. Vyrazili sadiť rovno na dlažbu centre mesta. "Viacerí z nás tu utrpeli úraz, tak sme tu dali takéto kvietky na upozornenie, aby ľudia nepadli do tých jám. Je to taký pozitívny odkaz, že sa už tešíme na tú dlažbu keď naozaj bude," povedala architektka Zoja Droppová.

Úrazy sú tu bežné

Priamo v centre mesta budili pozornosť turistov a okoloidúcich, posadené kvety dokonca šetrne obchádzali zásobovacie automobily. Okoloidúci sa pristavovali a tento nápad obdivovali. Jednému z členov práve táto diera v zanedbanej dlažbe lezie poriadne na nervy aj kvôli jeho dcérke. "Moja dcéra sa tu potkla a žiaľ si vybila dva predné zuby. Má 8 rokov a teraz je poznačená na celý život," opisuje svoju nepríjemnú skúsenosť architekt Michal Bogár.

Miestny úrad Staré mesto, takto dostal mierumilovný odkaz od obyvateľov, namiesto hádzania rozbitej dlažby do okien sa rozhodli pre túto formu upozornenia. "Staré mesto chápe netrpezlivosť obyvateľov aj návštevníkov. Na oprave Michalskej ulice mesto pracuje už od zimy intenzívne, jedna z opráv sa začne práve v týchto dňoch," povedal Tomáš Halan, hovorca mestskej časti Bratislava-Staré mesto.

Téme sa venuje reportér Laco Ďurkovič. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy