Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Správu o stave školstva Čaplovič konečne predložil!
Zdielať na

Správu o stave školstva Čaplovič konečne predložil!

BRATISLAVA / Konečne je v parlamente! Minister Dušan Čaplovič v stredu konečne predložil do parlamentu správu o stave školstva. Nielen že ju odovzdal 10 dní po termíne, ale od opozície počúva kritiku ako na bežiacom páse. No a nespokojní sú aj odborári...

Platy do roku 2020

Poslanci sa konečne dočkali. Minister školstva ju totiž až 10 dní po termíne odovzdania priniesol do parlamentu. Podľa opozície aj odborárov však všetky problémy, s ktorými školstvo momentálne bojuje, len posúva na ďalšiu vládu. Tejto mandát končí už v roku 2016.

Správa totiž ráta s tým, že do roku 2020 bude každý učiteľ s vysokoškolským vzdelaním zarábať aspoň 75% priemerného platu ostatných vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Do školstva do tejto doby by malo tiecť 6% HDP.

Opozícia trvá na odvolaní

Správa však počíta s optimalizáciou škôl alebo aj s tým, že deti by chodili do škôl podľa trvalého bydliska a rodičia sa tak nebudú môcť rozhodovať, na ktorú školu svoje deti dajú. Opoziční poslanci navyše stále chcú iniciovať návrh na odvolanie ministra Čaploviča. Jednak za neskoré odovzdanie správy, jednak preto, že vraj nezvláda svoju úlohu ministra.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy