Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vo farmárskom štýle. Domáce sa volá bio a gazda je farmár
Zdielať na

Vo farmárskom štýle. Domáce sa volá bio a gazda je farmár

BRATISLAVA / V bratislavskom sade Janka Kráľa trvajú farmárske trhy. Tie ale takmer zrušilo nevyspytateľné počasie. Napokon sa však obloha umúdrila a tí, ktorí prišli, sa mali na čo pozerať.

Na farmárčenie treba veľké srdce

Domáce sa dnes volá bio, gazda je dnes farmár. Do Petržalky ich prišlo pomenej. Akcia je skôr pre rodiny s deťmi. "Biofarma je hlavne o tom, aby sme ľuďom v Bratislave priblížili nejaký spôsob života na dedine," hovorí farmár.

Príkazy, smernice, zákazy. To všetko farmárom sťažuje život. Tvrdia, že dnes na to treba hlavne veľké srdce. O remeslách nehovoriac. "Je to ťažké, ale ja tvrdím, že ľudia si to už zase začnú žiadať a myslím, že časom sa vytvorí znova tá kultúra, aby ľudia nakupovali tam, kde majú na kupovať," dodáva farmár.

Za tri hodiny predal 250 porcii

250 porcií guláša za tri hodiny, to je bilancia trojnásobného majstra Európy vo varení guláša. Varí ho zo špeciálneho mäsa. "Mangalica, to znamená, že je len 23 percent cholesterolu. Ako vidíte, to mäso je lepšie trávitelné než ostatných bravčových výrobkov," tvrdí guláš majster.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy