Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Boj proti operným áriám. Ľuďom to už lezie na nervy
Zdielať na

Boj proti operným áriám. Ľuďom to už lezie na nervy

ŠTÚROVO / Bývalá predavačka nábytku už viac ako 10 rokov "obšťastňuje" svoje okolie opernými áriami. Tie musia všetci na sídlisku počúvať od šiestej ráno až do desiatej večer. Ľudia už preto zvolali aj protestné zhromaždenie. A dali mu priliehavý názov - "Boj za ticho".

Ticho pred búrkou

"Však to nie je normálne, čo robí," hovorí sused pani Evi. Dôvodom mal byť štekot susedovho psa, ktorý pani Evu ruší  - aj po 10-tich rokoch. Z domu nevychádza, nakupuje vraj zásadne v noci. Nevedia si s ňou dať rady susedia, ani úrady.

Obyvatelia Kossuthovej ulice sa vo štvrtok ráno zobudili na nezvyčajné ticho, obávajú sa, že je to ticho pred búrkou. "Včera ráno o šiestej sa nezapla hudba, boli sme prekvapení," hovorí ďalší sused.

Hudbou predĺžila susedovi život

"Myslíme si, že jej tak bolo poradené, aby to tak na truc vypla, keď prídu televízie," hovorí filmár Juraj Mravec. Absurdnú situáciu zachytáva aj filmový štáb, ktorý pripravuje dokument. A občania pozvali média na protestné zhromaždenie za ticho na Kossuthovej ulici.

"Základné práva garantované ústavou SR zahŕňajú v sebe aj tzv. právo na odpočinok a právo na pokojné a nerušené užívanie obydlia," hlási do mikrofónu organizátorka protestného zhromaždenia Karin Turčinová.

Vo svojom blogu píše, že hudba má priaznivé účinky a vďaka chrapotu, ktorý púšťa, sa vraj sused dožil o 10 rokov viac, ako priemerne muži u nás. Dokonca popri reprodukovanej hudbe sľubuje ďalšie opatrenie - ním chce všetkých definitívne odstaviť. 

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy