Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ján (63) vytiahol zbraň na brata i sesternicu
Zdielať na

Ján (63) vytiahol zbraň na brata i sesternicu

ZVOLEN / Dráma sa ráno odhrala vo Zvolene. 63-ročný muž chcel na ulici zastreliť najskôr svojho brata a potom aj svoju sesternicu u nej v byte. Útok mu našťastie nevyšiel, zlyhala zbraň, ktorú mal pri sebe. Muž ušiel na aute do Brezna, kde si po príchode polície strelil do hlavy. Momentálne leží v banskobystrickej nemocnici.

Príbuzní sa hádali pre pozemky

Ulicu v centre Zvolena, kde 63-ročný Ján býval, obsadili kukláči. Za jeho útokom sú podľa našich informácií rodinné spory. Súrodenci sa hádali o zdedené pozemky.

So slovami "prišiel som vás zabiť" najskôr namieril zbraň na svojho brata a neskôr aj na sesternicu. Životy im zachránilo iba to, že sa zbraň zasekla a Ján utiekol preč. Šokovaní príbuzní nám nechceli nič povedať.

Z miesta ušiel na červenom aute, podľa našich informácií je to malý 3-dverový Peugeot. Policajti predpokladali, že potom, ako mu zlyhal vraždený plán, sa zabarikádoval vo svojom byte. Hasiči použili vysokozdvižnú plošinu, na ktorej vyviezli po zuby ozbrojených policajtov na šieste poschodie, k mužovmu balkónu.

Ján sa strelil do hlavy

Byt bol prázdny. Akoby sa jeho majiteľ už dlhšie pripravoval na odchod. Podľa našich informácií našli na stole list na rozlúčku. Susedia o ňom hovoria ako o čudákovi. V byte býval sám.

Červené auto, na ktorom Ján unikal, našli po niekoľkých hodinách na breznianskom sídlisku. Skôr, ako ho stihli policajti zadržať, sa svojou legálne držanou zbraňou postrelil.

Zraneného muža previezli do banskobystrickej nemocnice. Kde ho okamžite aj operovali. Jeho stav je vážny.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy