Polojasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Podnikateľa, ktorého vinia z vraždy Deáka, chytili!
Zdielať na

Podnikateľa, ktorého vinia z vraždy Deáka, chytili!

SEYCHELY/BRATISLAVA / Prípad predvianočnej streľby na bratislavskom Slavíne má ďalšie pokračovanie. Možno si spomeniete na incident z noci 18. decembra pred domom istého podnikateľa v Horskom Parku. Postupne sa skladá mozaika súvislostí, ktoré smerujú až k 13 rokov starej vražde Romana Deáka.

Podnikateľa chytili na Seychelách

Na Seychelách zadržali medzinárodne hľadaného Slováka. Ide 42-ročného bratislavského podnikateľa. Informáciu o jeho zadržaní priniesol Nový Čas. Meno Mareka T. figuruje vo viacerých firmách, ktoré sa zaoberajú realitami. Okrem iného vlastní aj vilu v Horskom parku, pred ktorou sa v decembri strieľalo.

Polícia Mareka T. viní z objednávky vraždy 13 rokov starej vraždy kontroverzného podnikateľa Romana Deáka. "Osoba je obvinená z trestného činu vraždy formou účastníctva," vraví hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková.

Podľa nášho zdroja hľadaný posledný čas trávil na Seychelách.
Jeho meno sa dá dokonca nájsť aj v zoznamoch darcov seychelským nadáciám. Na pomoc obetiam prírodných katastrof venoval v prepočte asi 60 000 eur.

Polícia vydala zatykač po obvinení, na základe svedectiev a zvukovej nahrávky, ktorá údajne usvedčuje obvineného zo spoluúčasti na  vražde Romana Deáka z roku 1999. 

Mareka T. mali zadržať v nedeľu na Seychelách. Policajné prezídium vyšetrovanie vraždy Deáka, streľbu na Slavíne, či zadržanie hľadaného podnikateľa na Seychelách nekomentuje. "Marek T. je obvinený z vraždy Romana Deáka," potvrdila hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová.

Súvisí s tým aj streľba v Horskom parku

S celým vyšetrovaním priamo súvisí aj decembrová streľba v Horskom Parku. Terčom mal byť kamarát hľadaného podnikateľa, ktorý mu strážil vilu a súčasne mu mal poskytnúť kľúčové alibi v prípade vraždy Deáka. 

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy