Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bratislava v krvi! Ulicami kráčali živí mŕtvi - zombíci
Zdielať na

Bratislava v krvi! Ulicami kráčali živí mŕtvi - zombíci

BRATISLAVA / Hovoria vám niečo mená George A. Romero, Lucio Fulci alebo bratia Fordovci? Filmy ako Resident Evil, Night of the Living Dead či 28 dní potom? Tak potom iste viete, že by sa nezaobišli bez živých mŕtvych, zombíkov. A pokiaľ ste aj vy fanúšikom zombie filmov, tak ste sa určite zúčastnili zombie pochodu a karnevalu v uliciach Bratislavy!

Z hrobov rovno do ulíc

Pochod milovníkov zombie bol na stránkach allevents.in avizovaný skutočne lákavo: "Je tu znovu ten čas vykopať svoje najlepšie pohrebné handry a pomaškrtiť si na mozgoch obyvateľov Starého mesta. Jednotlivci, nemŕtve páriky i celé rodiny, pridlho ste zaháľali 6 stôp pod zemou, mesto je plné vykŕmených turistov a študentov s veľkými mozgami, je čas hodovať!"

Pochod ľudí prezlečených a profesionálne maskovaných ako ich postavy zo zombie filmov je vo svete dosť populárna outdoorová akcia. V niektorých mestách tak ulicami kráčajú tisícky mŕtvol poliatych krvou, kúskami čriev a zranení najrôznejšími spôsobmi.

Zombie walk a zombie afterpárty

A tento rok slávny pochod nemohla vynechať ani Bratislava. Asi 200 ľudí sa zhromaždilo na Námestí Slobody, aby turistov a obyvateľov hlavného mesta vystavili prehliadke bizarných postáv. Kráčalo sa až na Šafárikovo námestie a späť, pričom zombíkov čaká ešte aj afterpárty v populárnom klube Fuga.

Viac informácií a reportáž z akcie uvidíte v dnešných NOVINÁCH TV JOJ presne o 19:30!

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

facebook/stano.47.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy