Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Kto koho týra? Dôchodkyni neubližuje ošetrovateľ, ale manžel!
Zdielať na

Kto koho týra? Dôchodkyni neubližuje ošetrovateľ, ale manžel!

LÚČ NA OSTROVE / VEĽKÁ LÚČ - Manželia Herbergerovci sa rozplakali, keď nás uvideli. Sťažovali sa na to, ako žijú, napriek tomu, že poberajú invalidný dôchodok a takzvané asistentské za nich berie niekto iný. Spolu až 1000 eur mesačne.

Žijú v otrasných podmienkach

Manželia povedali, že nemajú čo piť, že im opatrovník nedáva jesť a že žijú v katastrofálnych podmienkach. Oslovili sme aj Tibora Mesároša, ktorý podľa ich slov peniaze každý mesiac zoberie a im dá len drobné.

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny potvrdil, že manželia sú zanedbaní a nie je o nich dôstojne postarané. Na facebookovú stránku však napísala sestra pani Herbergerovej, ktorá tvrdí, že to celé nie je celkom tak, pretože sama videla, ako im opatrovateľ dáva jedlo, a to aj vtedy, keď prišla na návštevu bez ohlásenia.

Manželia sa majú sťahovať inam

Potvrdila, že im chcel kúpiť maringotku, na ktorú musel našetriť. Doplnila tiež, že jej sestre neubližuje opatrovateľ, ale manžel, keďže jej zistili lekári ťažkú debilitu.

V každom prípade, manželia rozviazali s pánom Mesárošom zmluvu o opatrovníctve, a tak by už teraz mali bývať v novom. Ľudia, ktorí na ich podmienky upozornili všetky úrady, nám sľúbili, že invalidní dôchodcovia už dnes budú bývať v novom, čistom a že sa o nich riadne postarajú.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy