Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slováci už chodia na nákupy do Poľska pomenej
Zdielať na

Slováci už chodia na nákupy do Poľska pomenej

SVIDNÍK / Pravoslávna Veľká noc už klope na dvere. Preto niet divu, že mnohí sa na severovýchode Slovenska začínajú zásobovať potravinami a najmä mäsom. V košíkoch, ktoré sa posväcujú nesmie chýbať klobáska, šunka či slanina. Po minulé roky ich Slováci chodili nakupovať do Poľska.

V minulosti ľudí privážali autobusy

Slováci chodili kupovať mäso presne pred rokom do Poľska. Niektorých k obchodom privážali dokonca autobusy. Každý, kto chcel nakúpiť musel v predajni vystáť poriadne dlhý rad.

Dnes je už všetko inak. Poľská predajňa mäsa pri hranici zíva prázdnotou. Slováci už o mäso z Poľska nemajú taký záujem ako kedysi. Na príčine sú tomu pravdepodobne nedávne aféry o nekvalitných potravinách.

Poľskí predajcovia však tvrdia, že ich mäso je čerstvé a kvalitné. "Kuracie, bravčové, hovädzie mäso, všetky tieto produkty sú z porážky, ktorá bola v predošlom dni," hovorí majiteľ predajne Vaham Minasjan.

Vraj za tým nie sú škandály

Poliaci vravia, že za úbytkom Slovákov sú práve peniaze. "Je to spôsobené tým, že ľudia majú čoraz menej peňazí," hovorí Minasjan. Aj keď našincov v Poľsku ubudlo, nájdu sa aj takí, ktorým nakupovanie u našich susedov nerobí problém.

"Jednoznačne odporúčam spotrebiteľom, aby kupovali výlučne slovenské výrobky, pretože sú kvalitné a jednoznačne bezpečné," hovorí riaditeľ Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy vo Svidníku Michal Zozuľák.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy