Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Spoveď dievčatka (8): Mama ma bije, všetko ma bolí...
Zdielať na

Spoveď dievčatka (8): Mama ma bije, všetko ma bolí...

BRATISLAVA / Na jednu zo základných škôl v Bratislave chodia štyria súrodenci, o ktorých pedagógovia roky vedia, že sa o ne vlastná matka riadne nestará. Deti sú stále hladné a vídať ich s modrinami aj monoklami. Televízia JOJ zistila, že konanie matky môže hraničiť s trestným činom. Sociálnu kuratelu prípad začal zaujímať až teraz.

Deti nemajú ani čo jesť...

Monokel na oku a hrču na čele mala 8-ročnému dievčatku urobiť matka. Podobné modriny nosí bežne na chrbáte, nohách aj rukách. Bité údajne je aj preto, keď si večer pýta od hladu jesť.

Zvukový záznam, ktorý si z časti vypočul v stredu aj minister práce Richter, vznikol pred niekoľkými týždňami. "Neviem, či nemám zlomenú ruku. Všetko ma bolí. Som úplne zničená. Keď som kopala, aby ma nebila, chytila mi nohy a dala mi po nich s varechou. Nemám si ani, ako sadnúť," opisuje hrozivé chvíle dievčatko.

Deti navštevujú základnú školu, v ktorej im niektorí učitelia kupujú za vlastné obedy, nosia desiaty alebo oblečenie. O výchove matky vedia, no za celé roky k pravdepodobne dlhodobo zanedbaným deťom sociálku nedostali. Ak kuratelu kontaktovali, tak často len telefonicky. Začiatkom roka už aj písomne. Informácie dajú zrejme až vo štvrtok. 

Raz už matke jedno z detí zobrali

"Monokel" ani nie 3-ročnému dievčatku niekto urobil asi pred štyrmi týždňami. Kuratela, ktorá matke toto dieťa po narodení zobrala a po viac ako roku opäť vrátila, zrejme ani o tomto poranení netušila. Tvrdia to aspoň ich rodinní známi, ktorým osud týchto detí nie je ľahostajný a na konanie ich matky podali trestné oznámenie. Bratislavská sociálka to urobiť nechcela.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články