Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vodníci na úrade. S rybičkami prišli až z Domaše...
Zdielať na

Vodníci na úrade. S rybičkami prišli až z Domaše...

PREŠOV / Prednostu Krajského úradu životného prostredia vo štvrtok v práci prekvapili dvaja vodníci. Vystúpili priamo z vôd Domaše a prišli mu osobne poďakovať za stúpajúcu hladinu. Priniesli aj netradičný darček - akvárium s rybičkami a s dvoma ryskami. Jedna z nich pripomína katastrofický scenár... Viac zisťoval Vlado Jurek...

Vodníci poďakovali prednostovi

Momentálne je Domaša naplnená vodou na viac ako 80 percent. Situácia sa tak dostáva pomaly do normálu. Práve preto prišli spokojnosť na úrad vyjadriť aj dvaja vodníci s priateľkami - rybičkami. Osobne sa poďakovali za stav hladiny na Domaši.

Môže za to nielen počasie, ale aj dočasný harmonogram vypúšťania vody po zásahu úradu životného prostredia. Letná sezóna pre nedostatok vody v niektorých oblastiach Domaše takmer žiadna nebola, nuž a prevádzkovatelia a starostovia sa obávali budúcnosti.

Dve dôležité rysky

Po tlaku na vodohospodárov aj úrad sa napokon predsa len podaril kompromis. Akvárium s priateľkami rybičkami pre prednostu však neslúži len ako darček, ale aj záväzok.

Okrem dvoch rybiek obsahuje aj dve rysky - jedna znázorňuje súčasný stav hladiny, druhá katastrofický scenár na Domaši, keď klesla hladina tak, že sa z jednej oblasti dalo dostať k druhej po dne bez toho, aby ste si zamokrili topánky. A aj o rybičky bude musieť byť postarané - aby neuhynuli ako tie na Domaši...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy