Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Robotník (38) sa na Domaši napichol na kovovú tyč!
Zdielať na

Robotník (38) sa na Domaši napichol na kovovú tyč!

DOMAŠA / Pri stavbe hotela na Domaši sa vo štvrtok vážne zranil jeden z robotníkov. Podľa informácií Pavla Janiča sa pri páde z výšky napichol rovno na kovovú tyč! Do košickej nemocnice ho musel previezť vrtuľník...

Po páde sa napichol a znovu padal

"Sme oddebňovali výťahovú šachtu. Sme to chceli čím skôr skončiť a pritom sa to stalo. Sa pošmykol... Mal zlomenú panvu," popisuje hrozné chvíle kolega 38-ročného muža. Ten spadol z tretieho poschodia počas práce na hoteli. Nešťastne sa totiž šmykol a padal z asi 7-metrovej výšky.

Muž najskôr dopadol na balkón na prvom poschodí, kde mu telo prepichol asi meter dlhý roxor. Kovová tyč sa potom ohla, muž sa z nej vyšmykol a dopadol na zem. Ihneď ho začali ratovať. Hasiči napokon pomohli zraneného naložiť do sanitky, na najbližšom možnom mieste potom pristál vrtuľník. Ten ho previezol do nemocnice.

Previezť ho museli do Košíc

Podľa leteckých záchranárov utrpel poranenia na viacerých častiach tela a bol v šoku. "Pacient bol pri vedomí a komunikoval, no vzhľadom na vážne poranenia panvy ho naši úrazoví chirurgovia ihneď operovali. Zatiaľ je predčasné vyjadrovať sa k ďalším prognózam," informovala hovorkyňa košickej nemocnice Ladislava Šustová.

Na stavbe sa pracovalo aj po tejto nehode. V najbližších dňoch však stavebnú firmu čaká vyšetrovanie. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví z nedbanlivosti. Okolnosťami sa má zaoberať aj inšpektorát práce.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy