Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Marec 2012 na Slovensku? 22°C a kúpanie...
Zdielať na

Marec 2012 na Slovensku? 22°C a kúpanie...

BRATISLAVA / Takmer na celom Slovensku stále husto sneží a meteorológovia nám veľa tepla na najbližšie dni nesľubujú. Pre východné Slovensko stále platí výstraha prvého stupňa pred snežením a závejmi, pritom o necelý týždeň tu máme Veľkú noc. Hádajte, čo sme o takomto čase robili presne minulý rok? Kúpali sa...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Marec 2012? Takmer leto

Takúto zimu v marci sme naposledy mali v roku 1948. Presne pred rokom v Bratislave reportér TV JOJ Anton Adamčík hlásil neuveriteľných 22 stupňov! "Príjemných 22 stupňov prilákalo obyvateľov na brehy jazier a niektorých dokonca aj do vody," povedal.

V tieto dni by však pobyt pri vode vyzeral úplne opačne. Mnohým teda táto zima na tvári úsmev nevyvolala. "Viete čo, to je katastrofa. Už stačilo! Lenže nerozkážeme, to máte tak." "Ráno sa zobudím, odostriem žalúzie, že už by mohlo byť pekne, pozriem sa a zase sklamanie." "Mohlo by to skončiť."

Sneženie a potom výdatný dážď

"Snežiť by malo aj v stredu, vo štvrtok by mali prestať zrážky," informoval aj meteorológ Peter Jurčovič. Pri tejto zimnej atmosfére by teda možno nebolo na škodu prispôsobiť aj veľkonočnú výzdobu. Čo tak znovu vytiahnuť vianočný stromček a dozdobiť ho veľkonočnými vajciami?

"V piatok a v ďalších dňoch by mali prevažovať dažde. Pokiaľ o 2-3 dni bude 5-7 stupňov, už aj to by sme mohli považovať za úspech," hovorí Jurčovič. Na Veľkonočný pondelok rátajte s tým, že všetko bude mokré. A to nehovoríme o oblečení dievčat. Podľa meteorológov do nitky zmokneme všetci!

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy