Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zima nás ubíja. Takto si privodíte na tvári úsmev...
Zdielať na

Zima nás ubíja. Takto si privodíte na tvári úsmev...

BRATISLAVA / Len sa nad tým zamyslite - jarný sneh? To akože naozaj? Čo bude nasledovať? Sneh počas letných prázdnin? Nečudo, že mnoho ľudí je z takéhoto počasia nešťastných. My vám teraz ale prezradíme zopár tipov, ako si vylepšiť náladu a dokázať sa usmievať aj napriek nejarnému počasiu.

Počasie sa ovplyvniť nedá

"Táto zima už trvá naozaj dlho, 4 mesiace tuším. Stretávam sa naozaj dennodenne s klientmi so zlou náladou, depresívnou náladou, takisto sa cítia v práci bez fantázie, tvorivosti," tvrdí tréner Jany Landl. 

Treba si predovšetkým uvedomiť, že hnevať sa na niečo, čo nedokážeme ovplyvniť, ako napríklad počasie, nemá zmysel - len nás to zbytočne oberá o energiu. A tú teraz budeme potrebovať.

Oddychujte a športujte

Ak na vás jarné snehové vločky príliš doliehajú - použite klasickú techniku odpútania pozornosti - oklamte svoju myseľ a navediete ju na lepšie myšlienky. Doprajte si drobnú radosť v podobe obľúbenej pesničky, nejakej maškrty či príjemného čaju.

"Prijímaním správnej potravy a životosprávy vieme zvýšiť hladinu serotonínu, nachádza sa napríklad v banánoch, tvarohu, kešu orieškoch," vraví tréner Landl.

"Podľa mňa všetky druhy masáží uvoľňujú nervové napätie, takú top na uvoľnenie tela odporúčam lymfodrenáž, ktorá detoxikuje organizmus, alebo reflexnú masáž chodidiel alebo antistresovú masáž hlavy," myslí si masér Patrik Žingor.

Nezabúdajme, že telo a myseľ sú dve úzko prepojené nádoby a tak čokoľvek dávame do jednej, ovplyvňuje druhú. Dovoľte napríkald telu, aby pomohlo - zvýšením hladiny niektorých hormónov: napríklad endorfínu, ktorý sa vyplavuje pri vytrvalostných tréningoch.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články