Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Holuby už poštu neprinesú. Udusili sa pri požiari
Zdielať na

Holuby už poštu neprinesú. Udusili sa pri požiari

MÝTNA / Desiatky poštových holubov sa udusili pri požiari. Holubník, aj ďalšie hospodárske budovy pri rodinnom dome v Mýtnej začali horieť zo zatiaľ neznámych príčin. Hasičom z okresu Lučenec sa podarilo dostať oheň rýchlo pod kontrolu a rodina tak neprišla o strechu nad hlavou.

"Pozerám, veľký dym ide! A potom som počul kričať  suseda - Horíme! Horíme!," opisuje dramatické momenty v Mýtnej ich svedok Slavomír.

Horela dreváreň, udiareň i holubník

Približne o piatej ráno sa zobudil syn majiteľa domu na silný praskot. Keď sa pozrel von oknom, uvidel obrovské plamene. Horela už dreváreň, údiareň aj holubník. Otec so synom sa oheň pokúšali najskôr uhasiť sami, starší z mužov si pri tom dokonca popálil obidve ruky. Rany mu neskôr na mieste ošetrili záchranári. "Začali sme hasiť vodou, ale požiar sa proste nedalo zastaviť. Postupoval stále ďalej a ďalej. Nemali sme šancu to zahasiť, všade šľahali plamene," hovorí Ivan, syn majiteľa domu.

Plamene už takmer lízali rodinný dom

Pomôcť chceli aj susedia, no oheň sa šíril rýchlo. Čo však bolo najhoršie, nebezpečne sa blížil aj k prístavbe rodinného domu. Poradiť si s ním mohli už len profesionáli. "Požiar holubníka sa nachádzal v tretej fáze horenia. Začínala sa chytať strecha rodinného domu," konštatuje Slavomír Rekšák, veliteľ zásahu HaZZ v Lučenci.

Dvanástim hasičom z Lučenca, Poltára a Fiľakova sa podarilo rýchlo odhaliť ohnisko požiaru a zabrániť jeho ďalšiemu šíreniu. "Keby neboli načas prišli, tak by to už neuhasili. Požiar by sa rozšíril na všetky domy," chváli rýchlosť zásahu hasičov svedok Slavomír.

Požiar pochoval jeho záľubu

Oheň zničil hospodárske budovy, majiteľ zatiaľ škody nevyčíslil. Zrejme najťažšie však bude znášať stratu svojich poštových holubov, ktorým sa venoval už takmer 40 rokov. Mnohé z nich sa udusili. "Bude to znášať ťažko! Je to, ako keby mu zomrelo dieťa," dodáva sused Slavomír.

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články