Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajtom ukázal pohlavný úd, hrozí mu päť rokov
Zdielať na

Policajtom ukázal pohlavný úd, hrozí mu päť rokov

BRATISLAVA / Policajti museli čeliť útokom 28-ročného muža, ktorý sa podľa oznámenia na linke 158 pohyboval po Budatínskej ulici v Bratislave s airsoftovou strelnou zbraňou a strieľal z nej. Informoval hovorca bratislavskej polície František Peczár.

Kládol odpor, vyzliekol sa

Po príchode na miesto policajti podozrivého vyzvali, aby preukázal svoju totožnosť. Ten to však odmietol a jedného z policajtov udrel do tváre. "Prudko vyskočil a zasiahol hlavou jedného z policajtov do oblasti tváre," informuje hovorca policajného zboru František Peczár. Muž bol agresívny aj počas presunu v policajnom aute.

"Osoba kládla aktívny odpor, preto boli proti nej použité hmaty chvaty sebaobrany v zmysle zákona o Policajnom zbore," dodáva Peczár.

Môže dostať až 5 rokov

"Osoba po umiestení do vozidla neprestávala s útokmi a okrem verbálnych vyhrážok sa snažila udrieť ďalšieho policajta hlavou do tváre, čo sa však nepodarilo. Keď sa podozrivej osobe nepodarilo udrieť ďalšieho policajta, tak začala kopať do sedadla a stredovej konzoly vozidla," opísal správanie sa zadržaného muža Peczár.

"Po umiestnení podozrivej osoby do miestnosti pre predvedených, sa osoba vyzliekla a po verbálnej smršti vulgarizmov vytiahla svoj pohlavný úd," pokračuje Peczár. 28-ročný Bratislavčan si poriadne skomplikoval život. Kým by za strielanie na verejnosti z airsoftovej zbraňe dostal len zanedbateľný trest, za útok na verejného činiteľa pôjde zrejme na tvrdo do basy. Hrozí mu totiž väzenie od 1 do 5 rokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy