Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vražda skrutkovačom. Peter (27) sa obhajuje psychickými problémami
Zdielať na

Vražda skrutkovačom. Peter (27) sa obhajuje psychickými problémami

TRNAVA / V utorok mal vraždiť, o pár hodín skončil v putách a v piatok ho zobral sudca do väzby. Reč je o Petrovi z Trnavy. Policajti ho vinia z toho, že skrutkovačom ubodal 74-ročnú dôchodkyňu priamo v jej byte.

Vražda otriasla Trnavou v utorok, keď obyvatelia paneláku našli dobodanú susedu priamo v jej byte. Jeden z nich hovorí: "Môj syn išiel okolo a - dvere otvorené. Čudujem sa, že sa tam vôbec išiel pozrieť." To, že starenku niekto zavraždil, bolo jasné hneď od začiatku. Na tele totiž mala niekoľko bodných rán. "Privolaný lekár potvrdil cudzie zavinenie," informuje hovorca KR PZ v Trnave Michal Hanus.

Susedia sú z celej udalosti v šoku a majú pochopiteľne strach. Zavraždená pani vraj bola veľmi opatrná a nikomu cudziemu neotvárala. "Keď pracujem, tak chodím domov až okolo pol jedenástej večer, je to strašné," vraví jedna zo susediek. Údajného vraha policajti chytili len pár hodín po brutálnom čine. Vyšetrovateľ chcel 27-ročného Petra vidieť vo väzbe.

Za mrežami mu hrozí 25 rokov

O väzbe pre údajného vraha rozhodoval v piatok ráno Okresný súd v Trnave. Verdikt padol zhruba po hodine. "Sudca Okresného súdu Trnava dnes na neverejnom zasadnutí vyhovel návrhu Krajskej prokuratúry v Trnave a obvineného Petra D. vzal do väzby," informuje hovorca Krajského súdu v Trnave Martin Kulíšek.

Mladý muž sa mal na polícii k vražde starenky priznať. Na súde však dnes podľa našich informácii odmietol vypovedať, ale prejavil ľútosť. Do väzby ho sudca pozval kvôli obave z toho, že by mohol utiecť alebo pokračovať v trestnej činnosti. Ak obvinenému súd vinu dokáže, bude mu hroziť až 25-ročný pobyt za mrežami.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Vražda_dôchodkyňa_Trnava

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy