Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zablúdené peniaze z poisťovne. Chorá matka sa ich nedožila...
Zdielať na

Zablúdené peniaze z poisťovne. Chorá matka sa ich nedožila...

LUKAVICA / Jedno nešťastie za druhým. Pani Mária z obce Lukavica v okrese Bardejov zaplatila za liečbu matky aj sestry stovky eur. Musela si napokon aj požičať a teda sa zadĺžiť, pretože peniaze z poisťovne neprišli. Až po mesiaci jej poisťovňa dala vedieť, vraj sa vrátili, no na pošte tvrdia, že im nič neprišlo. A mamička sa napokon peňazí nedočkala...

80% nákladov sľúbili preplatiť

Ako dlho môžu putovať peniaze poštou z jedného kúta Slovenska na druhý? Tak presne túto otázku si pokladá pani Mária. Ak ich zdravotná poisťovňa skutočne poslala, kde sa nachádzali a ako si hľadali cestu do obce Lukavica? Stovky eur, ktoré zaplatila za preliečenie dekubitov svojej mamy a za rehabilitáciu hluchonemej sestry sú v nedohľadne.

Zdravotná poisťovňa sľúbila preplatiť osemdesiat percent nákladov. Podklady mali na stole ešte v decembri. Poisťovňa po urgenciách peniaze údajne začiatkom januára poslala. Pani Mária ich ale ani do dnešného dňa nemá.

Pošta aj poisťovňa sa bránia

Keď sa pýtala na miestnej pošte, vraj nič neprišlo. Po viac ako mesiaci jej mala poisťovňa povedať, že peniaze sa vrátili pre nezhodu adresáta. Na pošte však vytrvalo tvrdia, nič neprišlo, nič sme nevracali. Kde sú teda peniaze? S touto otázkou sme sa obrátili na Poštu aj Poisťovňu.

"Slovenská pošta nebolo ochotná vysvetliť nesúlad.... Meno a adresa je pritom uvedená správne. Platbu poisťovňa odoslala na účet," potvrdila hovorkyňa poisťovne Judita Smatanová. Pošta má však iný názor. "Vrátené boli z dúvodu nedostatočnej identifikácie," hovorí hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.

Najsmutnejšie na tom všetkom je, že mamička pani Márie sa peňazí za svoje preliečenie ani nedožila. Jej dcéra sa naopak zadĺžila, pretože si musela požičať, aby matku vôbec pochovala.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články