Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Nahnevaní nájomníci v parlamente. Kričali na poslancov
Zdielať na

Nahnevaní nájomníci v parlamente. Kričali na poslancov

BRATISLAVA / Nesúhlasný pískanie, ironický potlesk a veľký krik! Toto si z parlamentného balkóna vyslúžili poslanci od obyvateľov bytov s regulovaným nájomným. Väčšina snemovne totiž nepodporila návrh poslankyne Heleny Mezenskej, aby ľudia z takýchto bytov mohli dostať buď náhradné bývanie, alebo peňažnú náhradu.

Smer nás sklamal, tvrdia nájomníci

Bez hlasov väčšinového Smeru návrh nemal šancu. Za bolo iba 17 poslancov - 13-ti Obyčajní ľudia, kresťanskí demokrati Procházka so Zajacom a z vládnej strany ho podporili iba poslanci Cicoň so Zmajkovičovou. "Hanbite sa, veď ste sľúbili. Robíte z ľudí chudákov a dávate ich do ešte väčšej biedy," kričali dôchodcovia.

"Smer nás sklamal mimoriadne, vieme to veľmi dobre ich 83 poslancov je rozhodujúcich a práveže pred voľbami nám Smer dal písomný záväzok," uviedol zástupca nájomníkov Kristián Straka.

Väčšinový postoj Smeru - zdržať sa pri hlasovaní - sa nepáčil ani predkladateľke návrhu. "Považujem ho za alibistický. Ani za, ani proti," uviedla poslankyňa za OĽaNO Helena Mazenská.

Frešo žiadal armádu o pomoc

Napriek škaredej snehovej fujavici, ktorá bola v Bratislave, takmer všetci poslanci prišli do rokovacej sály načas. Pavol Frešo žiadal armádu, aby pomohla tým vodičom, ktorí uviazli na zasnežených cestách. "Myslím si, že by sme mali brať ohľad aj na ľudí vonku," tvrdil Frešo.

Poslankyňa a starostka Oravskej Lesnej radšej prišla do Bratislavy už deň pred rokovaním. "Keďže som počula, aká je situácia tu dole v Bratislave, tak som prišla v nočných hodinách," dodala poslankyňa za Smer-SD Viera Mazúrová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy