Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Opustená Ázijčanka (18) v Bratislave. Sedela v šortkách, bez dokladov
Zdielať na

Opustená Ázijčanka (18) v Bratislave. Sedela v šortkách, bez dokladov

KARLOVA VES / Prekvapení zostali psíčkari v Karlovej Vsi, keď na lavičke našli triasť sa od zimy mladučkú študentku z Ázie. Sedela tu len v šortkách a bez takmer žiadnych dokladov. Obliekli ju do teplých vecí a kontaktovali úrady a útulky. Obrátili sa im však chrbtom. Študentke z Hong Kongu napokon pomohli reportéri TV JOJ....

Útulky a úrady bez záujmu

"Pochádzam z Hong Kongu, chcem precestovať celú Európu. S mojím ruksakom a sama... Spoznala som jedného skutočne úžasného slovenského mládenca. Boli sme spolu, bývala som s ním. Ale môj problém je, že som veľmi problémová," takto popisuje svoju situáciu čerstvá 18-ročná Starry. Na Slovensko sa dostala z Holandska cez Nemecko, Poľsko a Česko stopom.

V sobotu ráno ju ale našli pod svojimi oknami v šortkách mrznúť v zime obyvatelia Karlovej Vsi. "Som si všimla, že vôbec nie je oblečená. Tak som k nej pristúpila, som sa jej spýtala, čo sa stalo, tak povedala, že sa ocitla na ulici, že je nejaká študentka a ukradli jej doklady," povedala obyvateľka sídliska. U nás je vraj už dva mesiace. Slováka kamaráta si tu našla cez internet, no po hádke od neho bez vysvetlenia odišla.

Pomohol gauč reportéra TV JOJ

"Útulky o ňu nemajú záujem, polícia sa tomu venovala. Povedali niečo v tom zmysle, že ona od nich pomoc nechce prijať," tvrdia ľudia z Karlovky. Starry sa teda nakoniec ujal reportér TV JOJ Laco Ďurkovič. "Práve som zistil, že je couchsurferka. To je, že ľudia bývajú u iných ľudí cez internet. Dnes odišiel Brazílčan, takže tu teraz môže byť. Zverinec," komentoval Ďurkovič.

Príbeh mladej Starry sa však zďaleka nekončí. Už v pondelok ju čakajú vybavovačky na polícii, pretože dievčaťu končia schengenské víza. Ak ešte bude chcieť ďalej cestovať po Európe, bude si ich musieť nechať predĺžiť.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy