Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sneh sa topí... A to pre vodičov znamená ďalšie problémy!
Zdielať na

Sneh sa topí... A to pre vodičov znamená ďalšie problémy!

Teploty začali stúpať a včera sa na niektorých územiach Slovenska vyšplhali aj na 12 stupňov Celzia. No problémy nezmizli. Sneh sa začal topiť a cesty sa menia na jazerá.

Mláka hlboká 16 centimetrov

Hoci na pohľad vyzerajú veľké mláky poriadne hlboké, väčšina z nich nedosiahla ani 10 cm. Efekty v podobe šplechu sú však aj tak obdivuhodné. Poriadnu sprchu dostal pri nakrúcaní aj náš kameraman. Predsa len sme však našli jednu, pred ktorou sa s rešpektom otáčal nejeden vodič. Mláka bola hlboká neuveriteľných 16 cm.

"Voda sa dokáže dostať do sania motora. O to zvlášť pri nejakých dízlových motoroch a dochádza k automatickému zastaveniu motora a veľké percento poškodenia motora," hovorí technik a predajca vozidiel Lukáš Jurkovič.

V nedeľu sa opäť rozsneží

Nepomôže ani keby ste chceli vodu zo svojej cesty svojpomocne odstrániť. V najbližších dňoch sa totiž sneh bude aj naďalej topiť a pribudnú aj zrážky. "Vo štvrtok a piatok pomerne teplé počasie. Teploty budú vystupovať od 2-3 stupňov na severe do 10 stupňov na juhu. V sobotu sa začne ochladzovať, v nedeľu bude aj snežiť," hovorí meteorológ SHMÚ Jozef Kozub. 

Vody teda bude na cestách už len viac a viac. Záplav sa však vraj zatiaľ obávať nemusíme. "Ak sa naplní predpoveď, že úhrn zrážok nebude príliš veľký, povodne nehrozia pre tieto dni," hovorí hydrologička SHMÚ Michaela Mikuličková.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy