Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lekár musí jazdiť na zničenej sanitke. Ohrozuje seba aj pacientov
Zdielať na

Lekár musí jazdiť na zničenej sanitke. Ohrozuje seba aj pacientov

Službukonajúci lekár na pohotovosti v Nových Zámkoch odmieta jazdiť na sanitke, ktorá mu je k dispozícii. Tvrdí, že vozidlo je v katastrofálnom stave a on nechce ohroziť ani svoje, ani zdravie pacientov. Firma však tvrdí, že auto je v poriadku.

Zlý technický stav sanitky

V sobotu krátko po ôsmej už na lekára čakali pacienti s rôznymi ochoreniami na šiestich adresách v okruhu približne 50 kilometrov. "Nie som ja otrok, aby som si sadol do sanitky, ktorá by ma mohla zabiť," hovorí novozámocký lekár Emil Milev. So sanitkou, o ktorej technickom stave pochyboval, jednoducho odmietal ísť.

Konateľka prepravnej firmy tvrdila, že auto je v poriadku. "Pred dvoma týždňami som jej povedal, že pre zlý technický stav nesadnem do toho vozidla, airbagy nemá, sklo je zlomené, zrkadlá sú zlé, koleso búcha po zákrutách. Pani mi povedala, že aby som nebol v tom odborník," hovorí Milev.

Náplasť na spätnom zrkadle

Do vnútra staršieho typu sanitky s prasknutým čelným sklom a náplasťou oblepeným spätným zrkadlom sme sa spolu s lekárom nedostali. Vodič nás doň nepustil. Lekár tvrdí, že v minulosti už neraz zostal visieť na cestách v pokazenej sanitke, aj preto sa rozhodol prípad zverejniť. "Trikrát máme skúsenosti, ja s takými vozmi nebudem jazdiť," hovorí lekár.

"Auto prešlo 17. decembra 2012 technickou prehliadkou. Že pán doktor chce nejaké nové auto, tak si to musí zabezpečiť sám," uviedla Katarína Figurová zo prepravnej spoločnosti Zdravotrans. "Kto mu robí technické prehliadky, kto mu kontroluje, to ma nezaujíma. Ja si chcem sadnúť do normálneho vozu," dodáva novozámocký lekár Emil Milev.

Po štyroch hodinách čakania lekárovi nezostalo nič iné, len sadnúť do auta, s ktorým predtým odmietal odísť. Prepravná služba neposkytla iné vozidlo a čakajúcich pacientov pribúdalo. "Povedal som vám, aký je stav. Ak sa nabúrame niekde, dojdete ma odfotiť. Nemôžem nechať, aby ľudia čakali. Ale ja budem bojovať," hovorí Milev.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Najčítanejšie správy