Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fico tvrdí, že v roku 2013 bude lepšie. Čo to znamená?
Zdielať na

Fico tvrdí, že v roku 2013 bude lepšie. Čo to znamená?

Bude lepšie. Napriek tomu, že tomu verí len málokto, počúva sa to lepšie, ako negatívna prognóza. O tom, či to tak bude, nás presvedčí opäť len čas. Náš premiér, Robert Fico je presvedčený o pozitívnej ekonomickej zmene hlavne v druhej časti roku 2013.

Čaká nás úspech

"Pravda je taká, že druhý polrok 2013 naozaj vyzerá veľmi zaujímavo. Keď hovoríme s predstaviteľmi konkrétnych firiem o ich objednávkach, tak dostávame veľmi pozitívne odpovede. Verím, že druhá polovička tohto roka bude pre Slovensko veľmi, veľmi úspešná.“ To odznelo z Ficových úst na margo ekonomického vývoja našej krajiny v tomto roku.

Realita vs predstava

Napriek tomu, že premiér je názoru, že kríza došla na koni a odchádza pomaly, optimizmus ho neopúšťa. Zamestnávatelia však zo súčasného stavu nevinia len krízu, ale aj správanie vlády. Do karát Ficovi nehrá ani fakt, že je u nás v súčasnosti najvyššia nezamestnanosť za posledné roky. Ani to, že je stále podľa prieskumov najdôveryhodnejším politikom, neznamená to ešte, že realita bude v súlade s jeho predstavami.

Voľné miesta

Čo na to hovoria analytici? Podľa analytičky banky Evy Sadovskej „naozaj dôjde k istej stabilizácii, najmä v druhom polroku...“  Pozitívne správy vyplývajú aj z minulotýždňovej správy organizácie OECD, ktorá sa nesie v podobnom duchu. Podľa ministra hospodárstva sa dokonca v novom roku uvoľní 4900 pracovných miest. Uvidíme čo bude,  a či nepôjde o ďalšie čakanie na Godota...

Téme sa ďalej venuje reportér Richard Juriš. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy