Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Život je krásny. Ivana Boórová so synmi, deň druhý
Zdielať na

Život je krásny. Ivana Boórová so synmi, deň druhý

V Šamoríne sa Ivana Boórová aj so synmi Martinkom a Samkom stali doslova celebritami. Vlastne sú to hrdinovia pre celé Slovensko. Ich boj o možnosť tráviť spolu čas, tak ako im právom patrí, sa stal príkladom aj pre rodiny mimo našej krajiny. Ako vyzerajú konečne spoločné chvíle? Mamička Ivana je totiž so synmi aj ďalší deň.

Prvé spoločné chvíle - a krásne prebudenie

"Včera som chlapcov prvý raz uspávala. Ráno sme spolu vstávali. Bolo to super," usmieva sa Ivana. "Je tu veľká pohoda," dodala aj babička chlapcov, do ktorej starostlivosti chlapcov britský súd zveril, Eleonóra Študencová. Prvý spoločný deň strávila rodinka spoločne. Vybaľovali veci, najmä hračky.

Chvíle, ktoré sú u ostatných rodín úplne normálne, sú však pre Ivanu, babičku a chlapcov výnimočné. S deťmi zrazu môžu byť celý čas a bez prísneho dohľadu, ako tomu bolo v Británii. Aj v meste ich každú chvíľu zastavujú a gratulujú.

S darčekmi prišli aj úradníčky

S hračkami pre deti dokonca prišli aj úradníci. Napríklad zástupkyňa Slovenska pred Európskym súdom pre ľudské práva Marica Pirošíková, ktorá prišla s nápadom, aby Kráľovský súd prepáčil zmeškanú lehotu pre odvolanie a teda mohol proces pokračovať do zdarného konca.

"Je to veľké zadosťučinenie, pretože mama je spolu s deťmi konečne. Ja som verila, že to tak musí dopadnúť," komentuje Pirošíková. "Veľmi sa tomu tešíme. Do poslednej chvíle som dúfala, že sa toto stane," hovorí aj Kristina Rogers, zástupkyňa riaditeľky CIPS.

Rodina Boórových smeruje aj do Bratislavy

Samko a Martinko tiež navštívili sociálku v Dunajskej Strede. Deti totiž chce vídať aj otec. "Chceme, aby to malo poriadok. Ja som už podala doplnenie predbežného opatrenia na dočasnú úpravu vzťahov s rodičmi," prezradila nám Študencová.

V Londýne je Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje aj Dárius Haraksin. ONLINE REPORTÁŽ TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy