Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Návrh trestu za výchovnú po zadku? Basu a mega pokuta!
Zdielať na

Návrh trestu za výchovnú po zadku? Basu a mega pokuta!

Televízia JOJ sa už niekoľko mesiacov venuje prípadom nútených adopcií. A nielen v Anglicku. Aj slovenskému podnikateľovi v Nórsku odobrali dvoch synčekov. Zobrali mu ich rovno zo školy a mesiac nevracali. Táto udalosť poznačila rodinu navždy. Deti neskôr vrátili, no rodičov súdili ďalej... Ako to dopadlo?

33 tisíc eur a 18 mesiacov basy za "výchovnú"

10-ročný Viktor a 6-ročný Patrik prežili v Nórsku strašný rok. Označujú ho za horor. Jedného dňa ich totiž zo školy zobrala polícia. Mesiac svojich rodičov nevideli. Ukázalo sa však, že nebol žiadny dôvod na odobratie detí. Za všetko mohla len jedna výchovná po zadku. Deti neskôr vrátili, no rodičov súdili ďalej? A trest za túto "výchovnú"?

"33 tisíc eur, 15 tisíc na jedno dieťa ako odškodné a 18 mesiacov natvrdo," prezradil nám Peter, otec chlapcov. Manželka, pôvodom Poľka medzitým prišla o prácu za to, že muža neudala. Právnici pridelení štátom boli podľa slov pána Petra na druhej strane. Našli si iných, drahých. A to rozhodlo. Po trojdňovom pojednávaní sa horor skončil.

Museli vymeniť právnikov

"18 dní podmienka na dva a pol roka, dostal som pokutu 1500 eur a manželka bola zbavená obvinení." To sú právoplatné tresty. Aj napriek tomu je rodina šťastná. Sú spolu a to je hlavné. Zdá sa však, že toto nie je len o jednej po zadku.

Slovenská právna expertka na túto problematiku dostala nedávno správu zo Švédska. Podpísali sa pod ňu tamojší advokáti, sudcovia, profesori psychológie a práva.

Problém so SS na severe

"Upozorňujú na to, že v severských krajinách tiež dochádza k odnímaniu detí z biologických rodín bez náležitých dôvodov a žiadajú generálneho tajomníka Rady Európy, aby prostredníctvom parlamentného zhromaždenia a výboru ministrov Rady Európy náležite prešetril situáciu," informovala zástupkyňa Slovenska pred Európskym súdom pre ľudské práva Marica Pirošíková.

Severské krajiny teda samé priznávajú, že majú problém. Len napríklad vo Švédsku od roku 1920 bolo odobratých viac ako 300 tisíc detí! Mnohé rodiny tak zo strachu pred tamojšími SS utekajú do zahraničia....

Téme sa venuje Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy