Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Radičová o odchode do Oxfordu: Politiky po slovensky stačilo...
Zdielať na

Radičová o odchode do Oxfordu: Politiky po slovensky stačilo...

Bývalá premiérka Iveta Radičová odišla na tri mesiace do zahraničia. Jej domáca Univerzita Komenského ju vyslala do Oxfordu, kde sa má zapojiť do medzinárodného projektu. Nám sa s ňou podarilo len pár hodín pred odletom osobne stretnúť...

Politika nie je to pravé orechové

"Bude mi smutno za domovinou... za najbližšími. No je cťou pre profesora, keď má takéto pozvania. Dovolím si povedať, že to robí aj dobré meno Slovensku. Oxford sa považuje naozaj za špičku. To sa neodmieta. Takže z hľadiska profesnej kariéry určite dôležitý moment," prezradila nám tesne pred odchodom Radičová.

Svojej dcérke a priateľovi Mariánovi Balázsovi pritom zverila na starosť psíka a s očakávaním sa vracia za svojimi kolegami na Oxfordskú univerzitu, kde pôsobila už v 90-tych rokoch.

Macíča pre šťastie

Nie je však odchod akýmsi rafinovaným odmlčaním sa pred prezidentskými voľbami? "Ja som v politike s prestávkami od 89-teho roku a tak intenzívne 7 rokov, hovorí sa že aj 7 rokov v Tibete stačí. Politika po slovensky nie je pre mňa to pravé orechové. Ja som naozaj rozhodnutá," komentuje Radičová. Počas 3 mesiacov prídu expremiérku do zahraničia navštíviť jej partner a dcéra. Tak sa vraj bude mať celý čas na čo tešiť. Na cestu si pre šťastie pribalila aj malý darček, ktorý dostala počas prezidentských volieb.

"Prinášal šťastie pre mňa, v tom čase úplne neznámemu človeku celý život. Je ošuntelé, veľmi zodrané, takéto malé macíča." A snáď si do kufra zabalila aj ďalšie potrebné veci. "To je dlhé obdobie a ja neviem, azda to základné mám. Uvidíme, keď tam budem, čo všetko dôležité som zabudla."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy