Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žitňanská: Polemiky o Radičovej kandidatúre sú dehonestujúce
Zdielať na

Žitňanská: Polemiky o Radičovej kandidatúre sú dehonestujúce

Polemiky na tému prezidentskej kandidatúry Ivety Radičovej vníma predsedníčka poslaneckého klubu SDKÚ-DS Lucia Žitňanská ako keby nikto nebral jej slová vážne, a to sa jej nepáči.

Túto pozíciu by dokázala zvládnuť majstrovsky

"Pripadá mi to dehonestujúce,“ vyhlásila s tým, že ona rešpektuje to, čo Radičová hovorí. Prezídium SDKÚ-DS 18. decembra rozhodlo, že Radičová by bola najlepšou prezidentskou kandidátkou. Žitňanská na hlasovaní nebola. "Nevedela som, že je zámer prijímať uznesenie tohto typu. Viem sa stotožniť s tým, že Iveta Radičová je veľmi populárna, ľudia ju majú radi a veľa ľudí si ju vie predstaviť ako prezidentku,“ povedala, pričom pripomenula, že v prvej kandidatúre ju veľmi podporovala.

"Je to pozícia, ktorú by Iveta Radičová dokázala majstrovsky zvládnuť s nadhľadom a s odstupom od politických strán, ale pritom znalá politiky. Ale treba rešpektovať vôľu kandidáta. Vnímam ako sa vyjadruje na túto tému Iveta Radičová a z toho vychádzam,“ vyhlásila.

Nemám rada tieto špekulácie

Žitňanská považuje za normálne, keď sa o niekom uvažuje ako o nejakom kandidátovi, že sa za ním niekto vyberie, spýta sa ho, ako to vidí. "To považujem normálne ľudsky za slušné,“ konštatovala.

Považovala by to za normálne, aj z takej prirodzenej úcty k Ivete Radičovej. "Však to bola naša premiérka. Len tak by som mená nepoužívala,“ zdôraznila. O tom, či Radičovú takéto aktivity nezlomia a napokon sa rozhodne kandidovať, Žitňanská neuvažuje. Vnímam čo Iveta Radičová hovorí. Nemám rada tieto špekulácie. Rešpektujem to, čo hovorí,“ dodala.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy