Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Prezidenta rozhnevali špekulácie. Vraj zastrelil na poľovačke muža
Zdielať na

Prezidenta rozhnevali špekulácie. Vraj zastrelil na poľovačke muža

Prezident Ivan Gašparovič chce pred súdom dokázať, že nezabil človeka. Jeho kancelária sa chystá podať trestné oznámenie za ohováranie pre články, podľa ktorých mal pred štyrmi rokmi na poľovačke zastreliť svojho sprievodcu. Informáciu priniesli Hospodárske noviny.

Nešťastie na poľovačke

Podľa týchto článkov má Ivan Gašparovič na svedomí smrť horára Michala Bobáka, ktorého v auguste 2009 zasiahla guľka počas poľovačky vo Vojenských lesoch. V minulosti mu mal robiť na love sprievodcu.

K nešťastnej streľbe sa priznal priateľ nebohého a šéf vojenských lesov Štefan Drozd. Toho súd uznal vinným a vymeral mu podmienečný trest. Viaceré články však polemizujú, či nemohol byť skutočným strelcom práve Gašparovič. „Iniciovali sme podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa,“ povedal pre Hospodárske noviny Marek Trubač, hovorca prezidenta SR.

Prezident má alibi - bol v Chorvátsku

V čase incidentu sa mal prezident podľa ľudí zo svojho okolia nachádzať na dovolenke v Chorvátsku. Niektorí autori však špekulujú, že vášnivý poľovník prišiel na Slovensko už skôr a bol pri tom, keď guľka zasiahla jeho kamaráta. Aby sa to nedostalo na povrch, potom, podľa bloggerov, zariadila tajná služba.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy