Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tlačenica v Zakopanom. Nie každému to vyhovuje
Zdielať na

Tlačenica v Zakopanom. Nie každému to vyhovuje

Kým po minulé roky sa poľské Zakopane pýšilo svojou najznámejšou turistickou ulicou Krupowkami, dnes je to už vraj inak. Podľa mnohých Poliakov totiž stratilo svoju romantiku a ovládla ho komercia a tlačenica. A tak nielen Rusi, ale aj Poliaci čoraz viac utekajú dovolenkovať na Slovensko.

Je to komerčná záležitosť

Viacerým Poliakom vadí, že sa z poľských Krupowiek vytratila povestná romantika. Tlačenicu totiž za romantiku nepovažujú. "Stala sa z toho komerčná záležitosť, kedysi nebolo toľko ľudí, ale bol tu menší ruch," hovorí jeden z opýtaných.

Negatívne odozvy na tlačenicu sa už  objavujú aj na internete. "Nikdy viac už nepôjdem do Zakopaného. Na Krupowkách bolo toľko ľudí, že sme sa museli pretláčať lakťami, aby sme sa mohli vôbec pohnúť! Radšej si pôjdem oddýchnuť na Slovensko," píše sa na portáli wirtualnetatry.pl.

Naše Tatry majú aj sneh

To, že poľskí turisti radšej odchádzajú na Slovensko si všimli aj v samotnom Zakopanom. "Veľa ľudí z celého Poľska prichádza k nám a my im poskytujeme prvé informácie o Slovensku," hovorí Agnesa Biala z Infocentra v Zakopanom.

Poliakov však do našich Tatier neláka iba pokoj a relax. Mnohí z nich tu totiž našli aj sneh, ktorého je v Poľských Tatrách pomenej. "Tatry ponúkajú relax a oddych, žiadne čakacie doby, čiže to, čo Poliaci určite očakávajú," povedala Lenka Maťašovská z organizácie cestovného ruchu.

Téme sa venuje Peter Dzurilla. Spojte sa s ním cez profil na Facebooku!

TV JOJ

Súvisiace články