Skoro jasno
15°
Bratislava
Falošné euromince už aj v Bratislave. Sú to obrúčky a vnútra
Zdielať na

Falošné euromince už aj v Bratislave. Sú to obrúčky a vnútra

Falošné euromince sú už aj v Bratislave. Len pred pár dňami sme vás informovali o množiacich sa falošných eurominciach na východe Slovenska. Poznajú sa aj podľa toho, že sa dajú zložiť a rozobrať. A takúto skladaciu mincu našiel aj muž v Bratislave. Tvári sa ako rakúska.

Použite magnet

"Minca padla na zem a zrazu boli dve mince," opisuje vlastník falošnej dvojeurovej mince Milan. Milan zostal v obchode prekvapený, keď sa zohol po spadnutú mincu a našiel už len jej oddelené časti. "Teraz neviem či mám z dvojeurovej mince štyri, alebo sa mi rozmenila na dve jednoeurové," hovorí Milan. 

S  rozdelenou mincou asi ťažko niekde zaplatíte, ale nejaké využitie by sa jej dalo nájsť. "Keď budú drahé snubné prstene, tak by mohla výrobňa len ten krúžok predávať," zavtipkoval Milan. Rozoznáte ju od pravej jednoduchým testom s magnetom, pretože pravá má magnetický stred.

Dvojeurovka je najkrajšia

Slovenská dvojeurovka je podľa renomovaného vydavateľa numizmatickej literatúry v spojených štátoch najkrajšia. Podľa štatistík národnej banky Slovenska však aj najčastejšie falšovaná. Len v prvom polroku 2012 bolo na Slovensku zadržaných 896 falošných euromincí, z toho dvojeuroviek bolo až 532.

"Kto sebe, alebo inému zadováži falšované, pozmenené, alebo neoprávnene vyrobené peniaze, alebo také peniaze prechováva, potrestá sa odňatím slobody na tri až osem rokov," informovala hovorkyňa policajného zboru Andrea Poláčiková.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy