Oblačno
22°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Alena verí, že jej plačúca ikona pomôže otehotnieť
Zdielať na

Alena verí, že jej plačúca ikona pomôže otehotnieť

Reportáž o dedinke, kde sa vraj dejú zázraky sme vysielali pred pár dňami. V izbe mladého dievčaťa totiž začal z ikony Ježiša Krista vytekať voňavý olej, ktorý veriaci pokladajú za myro. Odvtedy prichádzajú do dediny masy ľudí z celej Ukrajiny. Tento olej vraj zázračne uzdravuje chorých. Po odvysielaní reportáže nám do redakcie prišlo množstvo mailov od našich divákov, ktorí chcú tento nezvyčajný jav vidieť na vlastné oči.

Ak človek verí, je možné všetko

"My s manželom sa už nejakých 7-8 rokov pokúšame mať bábätko a nedarí sa. Tým pádom, že ja som veriaca, tak verím tomu, že mi to pomôže keď tam pôjdem, neviem," povedala pani Alena. Veriaci na Ukrajine totiž vravia, že plačúca ikona nielenže uzdravuje chorých ale pomohla už aj mnohým mladým ženám, ktoré nemôžu mať deti.

"Isus Christos v evanjeliu hovorí, že budete to mať tak ako tomu veríte. Čiže ak človek verí, je možné, aby sa aj uzdravil," tvrdi pravoslávny kňaz otec Peter Soroka. Reportáž oslovila aj pani Máriu z Prešova, ktorá podobné pútnické miesta navštevuje pravidelne. "Ja som veriaca a verím, že zázraky sa dejú," povedala.

Z očí tečie myro

"To, ako sa stalo. Ja som to všetko videla. Vnučka ku mne  pribehla a nesie ikonu. Babka, babka keď som sa pomodlila, z očí začalo tiecť myro," opisuje situáciu babka. Rodina ukázala ikonu miestnemu kňazovi. Po expertíze a dôkladnom skúmaní cirkev uznala že nejde o podvod a ikonu umiestnili do pravoslávneho chrámu v dedinke Rokosovo.

Voňavý olej, ktorý z ikony vyteká má všetky znaky oleja, ktorý sa v cirkvi nazýva myro. To sa vyrába sa varením a je veľmi drahé. "Varí sa veľmi špecifickým spôsobom niekoľko dní, čítajú sa pri ňom modlitby na varenie tohto myra," dodal Soroka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy