Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Sklamaná Ivana Boórová: Žiadne Vianoce!
Zdielať na

Sklamaná Ivana Boórová: Žiadne Vianoce!

Výsledok piatkového súdu o deti Ivany Boórovej úsmev na tvár tejto mamy, ktorá o synov bojuje už viac ako dva roky, nepriniesol. Ako poukázala po procese, sudca nepovedal úplne jasne, kedy sa deti vrátia k rodine a obáva sa tiež ďalších súdnych procesov.

Nejasný dátum návratu

"Do 4. januára budú deti späť na Slovensku," tak znelo rozhodnutie sudcu kráľovského súdu v Londýne. "Maximálne do 4. januára, teda žiadne Vianoce, a čo je to 4. januára, rok nepovedal, teda do ktorého 4. januára 2015, 2018?," pýtala sa po vynesení verdiktu nespokojná Ivana Boórová.

Ivanu tiež rozčúlilo, že sa pred súdom nehovorilo o falšovaní dokumentov, ani o tom, že rodina, ktorá má jej synov v starostlivosti sa obracia na ďalšie súdy. "Nikto tu nepovedal tú skutočnosť o tom podvode, ako sfalšovali dokumenty z royal súdu, ktoré môžeme ukázať," povedala. Podľa jej informácii sa tiež náhradná rodina chlapcov obracia na ďalšie súdy.

Boj možno nekončí

Kráľovský súd v piatok rozhodol, že deti budú zverené starej matke Eleonóre Studencovej. "Nie je vylúčené, že sociálny úrad vo Veľkej Británii sa odvolá na Najvyšší súd. Jeho šance na výhru sú však malé," píše sa v oficiálnom vyhlásení slovenskej diplomacie.

Britský Social Service (SS) odobral Martinka a Samka pre podozrenie z týrania. To sa však nikdy nepotvrdilo. Ivana Boórová a jej mama Eleonóra však o deti bojovala vyše dva roky! S chybným lekárskym posudkom, britskými úradmi, nečinnosťou slovenských orgánov...

V Londýne je Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje aj Dárius Haraksin. ONLINE REPORTÁŽ TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy