Polojasno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Sneh? To už nebude jediný problém cestárov...
Zdielať na

Sneh? To už nebude jediný problém cestárov...

Debata o tom, či ráno ísť do práce autom alebo radšej nie, v mnohých rodinách v posledných dňoch odznela nejeden krát. Aj skúsení vodiči mali čo robiť, aby sa so svojim štvorkolesovým tátošom nevozili ako na sánkach.

Nasnežilo hlavne na juhozápade

"Za posledné štyri dni evidujeme 160 dopravných nehôd. O život pri nich prišli tri osoby, ťažko sa zranilo 10 a ľahko 49 osôb," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Najviac nehôd bolo v Bratislavskom kraji. A to až 31. Perné to mali vodiči v hlavnom meste aj dnes ráno, kde sa ku sneženiu pridal aj vietor. Zložitá situácia bolo už tradične v okrajových častiach mesta, v Dúbravke, Karlovej Vsi, Lamači, Rusovciach, Jarovciach i Čunove, kde sa tvorili záveje. Komplikovaná a zhustená doprava bola aj v Petržalke a na mostoch, kde sa tvorili zase kolóny.

Snežiť už síce nebude, ale...

Situácia by sa však mala v najbližších dňoch v Bratislave trošku zlepšiť. Snežiť bude skôr na východe. "Vyjasní sa, v štvrtok, v piatok však udrú mrazy, na severe tu bude možno až do -20 stupňov," tvrdí meteorológ Jurovič. Takže soľ na cestách primrzne.

Pomerne veľa nehôd zaznamenali dopraváci aj v Žilinskom kraji. Bolo ich 27. Najmenej ich bolo v Košickom a Trenčianskom kraji. A počasie, ktoré týmto číslam neprialo, sa zlepšiť nemá ani v najbližších dňoch.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy