Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Bratislava vraj robí čo môže a... cesty sú stále zasnežené!
Zdielať na

Bratislava vraj robí čo môže a... cesty sú stále zasnežené!

Je niečo pred piatou hodinou ráno. Hlavné mesto tvrdí, že v teréne má všetky dostupné mechanizmy. Aspoň podľa prísľubu z predchádzajúceho večera. V noci totiž opäť snežilo. No dojem po prejazde mestom je rozpačitý. Mierne povedané...

Vstup do Bratislavy? Katastrofa

Náš štáb začína svoju trasu tesne pred vstupom do Bratislavy zo starej seneckej cesty. Práve tento úsek každé ráno upchajú tisícky áut dochádzajúcich do hlavného mesta od Trnavy za prácou. Stačí málo a v úseku vzniknú kolóny.

Na naše prekvapenie je na ceste vrstva snehu. Dá sa takmer s určitosťou povedať, že po nej neprešlo žiadne vozidlo údržby, hoci snežiť prestalo pred niečo vyše hodinou.

Kde je cesta?

Na úseku pri Zlatých pieskoch neexistujú žiadne jazdné pruhy, vodič len tak intuitívne predpokladá, v ktorej časti vozovky sa nachádza. 

O nejaký ten kilometer ďalej sa situácia mierne zlepšuje. Na ceste totiž pribúda áut a tie sneh premenili na mokrú kašu. Pri Trnavskom mýte sme stretli aj vozidlo údržby, to však malo pluh, nevedno prečo, zdvihnutý...

Choďte autobusom, odporúča hovorca

Hlavné mesto pritom sľúbilo, že cestári sú pripravení pracovať aj počas dnešnej noci. Ako uviedol hovorca bratislavského primátora Ľubomír Andrassy, k dispozícii majú 54 mechanizmov a 83 pracovníkov...

Sneženie spomaľovalo dopravu v meste aj počas včerajšieho rána. „Opäť sa ukázalo typické správanie bratislavských vodičov, ktorí aj v takomto počasí zvolia radšej auto pred MHD,“ poznamenal hovorca Andrassy.

Odhŕňali dvakrát

Stav bratislavských ciest sa po pondelkovom hustom snežení zlepšil, informoval dnes ráno hovorca. Doprava je však i dnes zhustená, cesty sú mokré alebo je na nich vrstva kašovitého snehu.

Od pondelka večera vozidlá zasahovali dvakrát, na cesty vyšli o 20:00 a o 02:30. Podľa Andrassyho najkritickejšia situácia bola v kopcovitejších častiach mesta, najmä v Dúbravke a Lamači.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články