Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dôchodca Ján (71) stratil vedomie. Život mu zachránili policajti
Zdielať na

Dôchodca Ján (71) stratil vedomie. Život mu zachránili policajti

Dôchodca z malej turčianskej obce mal poriadne šťastie. Starý pán, ktorý má problémy s tlakom a srdcom, odpadol v malej predajni. Našťastie boli traja policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky v Sučanoch v správnom čase na správnom mieste. Sedemdesiatnikovi tak zachránili život.

Ján z Kláštora pod Znievom presne na Vianoce oslávi 72 rokov. Išiel práve od lekára a zastavil sa v bufete, kde mu ale prišlo zle. "Ráno som užil lieky tie mi zabrali a znížil sa mi tlak. Tým pádom to prišlo," spomína  dôchodca na kritickú situáciu ohrozujúcu jeho život . "On už bol taký vyvalený.., jeden z mužov ho chytil pri krku a hovorí, že veď on už tep nemá,"poznamenáva predavačka bufetu.

Policajti boli v správnom čase na správnom mieste!

V prevádzke s rýchlym občerstvením boli práve v tej chvíli  policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky zo Sučian.71-ročný  dôchodca mal obrovské šťastie, vďaka ich pohotovému zásahu v reštaurácii nezomrel. "Mal už takú bledú tvár, pomaly sa sfarbovala do modra," spomína Martin, jeden zo záchrancov.  "Zistil som, že nemá pulz ani na zápästí, ani na krku, a preto sme ho uložili do stabilizovanej polohy," hovorí Peter.

Dôchodcovi poskytli prvú pomoc

Na zemi mu policajti pod hlavu podložili tašku, vtedy sa mu uvoľnili dýchacie cesty. "Spontánne mu naskočilo dýchanie a potom už začal dýchať sám," dopĺňa svojich kolegov z PMJ- Sučany Milan. "Potom mi urobili vyšetrenia, taká dobrá doktorka tam bola," spomína dôchodca. Jána už pustili z nemocnice domov. A policajtom je veľmi vďačný za to, že tak pohotovo reagovali a že mu zachránili život.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

policajti_pred_autom

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy