Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
5 či 7,5 %? To je jedno! Učitelia sú tak či tak nedocenení
Zdielať na

5 či 7,5 %? To je jedno! Učitelia sú tak či tak nedocenení

Bude opäť celoslovenský štrajk na školách alebo nebude? Nateraz všetko záleží od dnešného zasadnutia rady odborárov a či prijmú novú ponuku od vlády...

5, 10 alebo 7 a pol?

Štafetový štrajk učiteľov na školách medzitým pokračuje. Kolík v utorok prevzala ďalšia bratislavská škola a zatvorila svoje brány. Odborári majú na stole novú ponuku od vlády - 7,5-percentné zvýšenie platov. Stále však nevieme, či tento návrh prijmú.

"Ja osobne nebudem ovplyvňovať nikoho, či prijať, či neprijať, máme uznesenie rady a máme a máme tie požiadavky, ktoré boli, musí o tom rozhodnúť najvyšší orgán," povedal šéf školských odborárov Pavel Ondek.

Kým sa členovia odborov z celého Slovenska pripravujú na jedno z najdôležitejších rokovaní, k slovu sa hlásia ďalšie školy, organizácie, či iniciatívy, ktoré nesúhlasia s postupom odborárov.

Štafetový štrajk pokračuje

"To naťahovanie o 5 - 10 percent je vlastne dehonestujúce v súčasnosti pre učiteľa, je to vlastne almužna," tvrdí Beáta Brestenská z Asociácie Infovek. Problémom je podľa Iniciatívy hlavne kvalita budúcich pedagógov, pretože tých dobrých vraj nebude možné zaplatiť.

Už dnes sa majú odborári stretnúť s premiérom. Pokiaľ by mu aj oznámili, že s návrhom vlády súhlasia, medzi školami je toľko nespokojných, že podaktoré z nich by svoje brány neotvorili a pokračovali v takzvanom štafetovom štrajku.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy