Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Čaplovič má nový problém. Začal štafetový štrajk...
Zdielať na

Čaplovič má nový problém. Začal štafetový štrajk...

Prázdna škola s veľkým nápisom ŠTRAJK. Takto dnes vyzerá bratislavská Základná škola Karloveská 61. Tá vstúpila do štafetového štrajku škôl. Spolu s ňou v prvý deň protestuje Gymnázium na Metodovej ulici.

Odborári manipulujú, hnevá sa učiteľka

"My sme to urobili hlavne preto, aby sme sa mohli ráno pozrieť do zrkadla, že ja som učiteľ a so mnou, s nami, tu nikto nebude mávať, respektíve nebude nikto manipulovať," povedala zástupkyňa riaditeľa pre 1. stupeň Eva Horníková.

Učiteľom sa nepáči spôsob, akým bol minulý týždeň prerušený celoslovenský štrajk. Horníková zdôraznila, že podporujú ďalšie rokovania. "Pôjdeme ďalej so šéfom školských odborov Pavlom Ondekom v jednom šíku, ale nesúhlasíme s tým šepkaním za dverami," dodala.

Účet v mínuse...

Deti zo základnej školy dnes zostali doma, pedagogickí zamestnanci sú v škole a diskutujú o situácii. Negatívne ohlasy od rodičov nezaregistrovali. "Sme im veľmi vďační za podporu, dávajú nám silu," dodala zástupkyňa. Nemali ani žiadne požiadavky od rodičov, aby sa dnes postarali o niektoré deti.

Keby to ale bolo potrebné, majú k dispozícii dve učiteľky, ktoré si už z finančných dôvodov nemohli dovoliť ďalší deň štrajku. Už teraz sú na účte v mínuse a naozaj nemôžu ďalej štrajkovať, keďže musia zaplatiť nájom. "Tu sa táto spoločnosť dostala, tu postavila učiteľa na okraj spoločnosti," poznamenala Horníková.

Odpor rastie

Do štrajku dnes vstúpilo aj Gymnázium na Metodovej v Bratislave. Do protestu sa zapojilo 65 učiteľov. Osem pedagógov učí. Nesúhlas s postupom vedenia odborov minulý týždeň vyjadrilo 17 prevažne bratislavských škôl.

Cez víkend sa pridávali ďalšie školy, nielen v Bratislave, takže postupne sa týka asi dvadsiatky škôl. Ich zástupcovia sa stretnú na Spojenej škole Novohradská, kde budú hovoriť o ďalšom postupe.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy