Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Učitelia sa hnevajú. Odborári už nehovoria o 10 %
Zdielať na

Učitelia sa hnevajú. Odborári už nehovoria o 10 %

Školskí odborári pripustili, že by mohli prijať zvýšenie platov aj o menej ako desať percent. "Nechali sme pootvorené dvierka. O tom čísle by som nechcel teraz hovoriť, pretože druhá strana, tým myslím vládna strana, ani minister školstva, o tom nevie," povedal po štvrtkovom rokovaní mimoriadnej rady Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku jeho predseda Pavel Ondek.

Číslo nechcel Ondek konkretizovať

Šéf odborov chce, aby sa o tom zástupcovia vlády dozvedeli na rokovaniach, pravdepodobne v pondelok, čím ho poverila rada odborov. Nechcel konkretizovať o aké číslo medzi piatimi a desiatimi percentami ide.

Na stretnutí padali nové návrhy

Mimoriadna rada zväzu sa vo štvrtok zaoberala návrhom memoranda s vládou. O jeho detailoch stále neinformovali. Vedenie odborov sa opäť stretlo s premiérom Robertom Ficom a ministrami školstva a financií Dušanom Čaplovičom a Petrom Kažimírom. Na stretnutí padli nové návrhy. Vláda si vyžiadala priestor na ich vyčíslenie a dopady, ktoré chce realizovať aj v spolupráci so samosprávami. Momentálne sa hľadajú rezervy v samotnom rezorte školstva.

Štrajk zamestnancov školstva je stále prerušený, ak nedôjde k dohode, môžu v ňom opäť pokračovať. Nie je vylúčený ani bojkot budúcoročných maturít.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy