Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Druhý pokus vyšiel, zvyšky mostu pri Kurimanoch odpálili
Zdielať na

Druhý pokus vyšiel, zvyšky mostu pri Kurimanoch odpálili

Zvyšky mostu smrti pri Kurimanoch, pri výstavbe ktorého prišli o život štyria ľudia, sa konečne podarilo zrovnať so zemou. Dodajme, že prvý pokus úspešný nebol.

Prvý pokus nevyšiel...

Strelmajstri použili na odstrel o tri kilá menej trhaviny, ako tomu bolo v utorok. Ohlušujúci výbuch zlomil konštrukciu na dve polovice a tie padli k zemi. Na miesto prišlo aj množstvo zvedavcov.

Druhý pokus sa mal uskutočniť už v stredu, preložili ho však na štvrtok. Prvý v utorok pritom nevyšiel podľa plánu. Likvidácia dočasnej konštrukcie v treťom poli mostného objektu bola podľa rezortu dopravy nutná pre bezpečnosť v okolí mosta.

Stavebné firmy, ktoré sa podieľali na jeho výstavbe majú už koncom týždňa oznámiť svoj návrh finančnej pomoci pre rodiny obetí. Pritom sa predstavitelia konzorcia Váhostav - SK a Bögl a Krýsl, k.s.zaviazali, že do konca vyšetrovania im budú vyplácať mesačne čiastku vo výške ich mzdy. Viac čítajte v správe TU!

Vyšetrovanie ďalej pokračuje

Predpokladá sa, že jednou z príčin tragédie z 2. novembra, pri ktorej zomreli štyria a zranili sa jedenásti robotníci, mohol byť chybný statický výpočet použitej pevnej podpernej skruže.

Ministerstvo dopravy zatiaľ nevie, kedy by mohli byť známe výsledky vyšetrovania príčin nešťastia, keďže to nepatrí do jeho kompetencie. Podľa neoficiálnych informácií by vyšetrovanie mohlo trvať až do jari budúceho roka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy