Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hádka na obecnom úrade: Kroť sa, čo rozprávaš... Klame!
Zdielať na

Hádka na obecnom úrade: Kroť sa, čo rozprávaš... Klame!

Obec Strihovce pôsobí ako pokojná dedinka. Niečo tu ale predsa len nie je s kostolným poriadkom. Z obecného úradu sa totiž ozýval krik, nadávky a iný hurhaj... Starostka vraj napísala dvom poslancom list, v ktorom im oznámila, že už poslancami vlastne nie sú a na ich miesta nastupujú iní. My sme sa s kamerou dostavili na úrad a stali sa svedkami jednej z hádok...

Spolčili sa schválne!

"Že ona sa už so mnou nemá o čom baviť. Že ja nie som poslanec, my sme u nej len nuly, ako sme vždy aj boli," tvrdí jeden z poslancov Juraj Berezňák. "Zdôvodnila to tým, že sme sa trikrát po sebe nezúčastnili obecného zastupiteľstva," sťažuje sa aj bývalá poslankyňa Marcela Lauričová. "Dvaja poslanci sa spolčili schválne. Naschvál!" kričala starostka Strihoviec Iveta Ihnatková.

Tento hnev spôsobil jediný list od starostky obom poslancom, ktorým ich zbavila funkcie. Pani Marcela sa od hnevu pustila do študovania zákonov a prišla na to, že starostka jeden z nich predsa len porušila. Podľa nej starostka poslala zámerne obom pozvánku so zlým dátumom alebo zvolala schôdze v čase, keď bola Marcela v práci.

Starostka porušila zákon

"Pani starostka mi povedala, že som nevzdelaná bez maturity a že sa nesmiem ozývať," tvrdí pani Marcela. "Ty mi nedvíhaš mobil!" oponuje pani starostka. Žiadny z argumentov však nie je dôvodom na zánik mandátu. "K strate dochádza vtedy, ak sa poslanec ani raz nezúčastní obecného alebo mestského zastupiteľstva. Akýkoľvek iný postup je nesprávny," potvrdil aj výkonný predseda ZMOS Milan Muška.

Títo dvaja poslanci sa ho zúčastnili v tomto roku už viackrát. Zástupca ZMOS-u jej preto radí, aby si rozhádaní poslanci a starostka našli kompromisné riešenia. Marcela s Jurajom však chcú podať trestné oznámenie. Starostka Strihoviec tak môže prísť o funkciu...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy