Skoro jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Pozor na nehody cez sviatky! Pre plné cesty a nervóznych vodičov
Zdielať na

Pozor na nehody cez sviatky! Pre plné cesty a nervóznych vodičov

Dušičky znamenajú ako zvyčajne veľké presuny Slovákov a plné cesty. V kombinácii s nevyspytateľným počasím, a teda mokrými cestami a hmlou, môže veľmi ľahko dôjsť k dopravným nehodám. Práve v tomto období je ich viac ako inokedy - dokazujú to aj minuloročné štatistiky.

Až 216 poistných udalostí

Mokré cesty, hmla, netrpezlivosť a prípadne aj únava po pracovnom dni sa minulý rok podpísali pod nemálo nehôd. Deň pred Dušičkami, teda 31. októbra, zaznamenali poisťovne stovky nehôd. Čísla jednej z nich hovoria za všetko - 216 poistných udalostí z povinného či havarijného poistenia a vyše 260 tisícové škody.

Po Dušičkách, teda 2. novembra, to bolo ešte horšie - 265 nehôd a škody, presahujúce 320 tisíc eur. Aktuálne predpovede počasia hovoria o daždi, a tak môžu byť cesty poriadne šmykľavé. Ak ste teda ešte neprezuli pneumatiky a chystáte sa do oblastí, kde nasnežilo, začnite radšej obiehať pneuservisy.

Nezabudnite dodržiavať rozostupy

Podľa počasia tiež používajte hmlovky - nezapínajte ich zbytočne, aby ste neoslepovali ostatných vodičov, ale ani na ne nezabúdajte, keď ich bude treba. Odporúča sa tiež jazdiť pomalšie, dodržiavať predpísanú vzdialenosť medzi autami a použiť signalizáciu v prípade, že musíte prudko brzdiť.

Dušičky prichádzajú po zmene času, na ktorú sa mnohí z nás ešte celkom nepreladili, a tak môžeme byť unavení. Stojí teda za zváženie, či skutočne chcete cestovať po namáhavom dni alebo sa na to radšej vyspíte a vyrazíte ráno. V každom prípade - prajeme vám šťastnú cestu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy