Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Obchodnú v Bratislave uzavreli. Výbuch, oheň, únik plynu...
Zdielať na

Obchodnú v Bratislave uzavreli. Výbuch, oheň, únik plynu...

Pred piatou hodinou ráno začal na Obchodnej ulici v Bratislave unikať plyn. V jednom z domov došlo aj k požiaru. Z dvoch predajní šľahali až 3-metrové plamene.

Trojmetrové plamene

Krátko pred piatou hodinou ráno bol hasičom ohlásený únik plynu na Obchodnej ulici v Bratislave. Ten sa mal šíriť z jedného z domov. Neskôr došlo aj k požiaru a následne boli poškodené 2 predajne. Pôvodne horeli na ulici plastové kontajneri. Tie  stáli v tesnej blízkosti plynového uzáveru. Policajti po príchode na miesto zistili, že na mieste horel smetný kôš, pričom oznamovateľ sa ho snažil do príchodu príslušníkov Hazz uhasiť.

"Po príchode sme zistili, išlo o požiar prípojky plynu v polyfunkčnom objekte," informoval veliteľ zásahu Mikuláš Gábriš. Následne malo dôjsť k výbuchu, nakoľko pri horiacom smetnom koši sa nachádzala aj plynová prípojka. "Následkom požiaru bola poškodená fasáda priľahlej budovy do výšky prvého poschodia,“ dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Daniela Kapustová. Na mieste zasahovalo päť hasičských vozidiel. Povolali aj poruchovú službu plynárov.

Jeden plynár na celú Bratislavu

Pohotovostnej službe plynární sa vraj dlho nedarilo plyn odpojiť. "Je jeden plynár na celú Bratislavu, pohotovosť, behal po celej Obchodnej a hľadal, kde je plynový uzáver," opisoval muž, ktorý má na Obchodnej prevádzku. Hasiči ulicu čiastočne sprístupnili okolo pol deviatej, začali tiež premávať električky. Otázkou zostáva, čo alebo kto požiar spôsobil...

Stali ste sa svedkom tejto udalosti? Videá a fotky môžete posielať na krimi@joj.sk.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy