Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Obyvatelia domu v šoku. Na záhrade im vybuchla bomba
Zdielať na
Krimi

Obyvatelia domu v šoku. Na záhrade im vybuchla bomba

Obrovský šok zažila uplynulú noc rodina v Réci neďaleko Senca. Pred rodinným domom im explodovala nálož. Výbuch pritom poškodil okná a fasádu domu.

Do dvora rodinného domu v obci Réca v okrese Senec, v ktorom býva 59-ročná žena, vo štvrtok hodil neznámy páchateľ približne kilogram výbušniny zabalenej vo voskovom papieri. Výbuch poškodil vchodové dvere, fasádu, okná a okolie domu.

Výbuch nastal v noci

Ako informoval bratislavský policajný hovorca František Peczár, k explózii došlo krátko po desiatej večer. Na miesto bol okamžite vyslaný pyrotechnik a experti z kriminalistocko-expertízneho ústavu aby zaistili miesto činu. Procesné úkony tam policajti robili aj počas piatkového dopoludnia.

O akú výbušninu išlo, ukáže ďalšie expertízne skúmanie. Pri výbuchu sa nikto nezranil, ani nevznikol požiar. Policajti prípad vyšetrujú ako trestný čin všeobecného ohrozenia v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci. 

Na dome je umiestnená kamera. Či je funkčná a či páchateľov zachytila policajti nekomentujú. Susedia, ktorí výbuch počuli netušia, prečo by niekto chcel rodine ublížiť. "Sú to fajn ľudia, majú dve deti," hovorí suseda.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy